Клуб за спорт и туризъм „Мачирски“

Сдружение Клуб за спорт и туризъм „Мачирски“ развива дългогодишна дейност в областта на планинския туризъм, планинарските и снежни спортове и е един от водещите клубове в работата с деца и ученици.
Целенасочено подготвя състезатели за участия в спортни прояви по ски, сноуборд и спортно катерене. Активно участва в разработването и реализирането на проекти на Министерството на младежта и спорта, Столична община и международни проекти.
Основните цели на клуба са:
  • провеждане и осъществяване на спортна подготовка на отбори и подготвяне на спортисти по планински и снежни спортове за участие в спортни прояви;
  • популяризиране на планинарските и зимните спортове сред хора на различна възраст;
  • извършване на дейности, свързани с популяризиране на спорта и туризма сред младите;
  • подпомагане на социално слаби деца и юноши, като осигуряваме посещения на тренировки без членски внос и допълнително заплащане.
КСТ „Мачирски“ е член на:
– Българска федерация по ски
– Българска федерация по туризъм
– Българска федерация по катерене и алпинизъм
bfski    bft-logo

Социална дейност на Клуб за спорт и туризъм “Мачирски”

 

Всяка година клубът партнира, а също така е и водеща организация при реализацията на проекти по програмата “Спорт за децата в свободното време”. Благодарение на тези проекти, дечица със специални нужди от 134 ДГ “Любопитко” могат да се включат в безплатни екскурзии на Витоша. 

По същата програма деца и родители от 116 ДГ “Мусала” ежегодно участват в семеен празник на Витоша, организиран от клуба.

КСТ “Мачирски” провежда безплатно обучение по ски  за деца в неравностойно положение в партньорство с SOS Детски селища.

Горди сме да споделим, че сме единственото място на Витоша, където се обучават незрящи хора. Това е възможно благодарение на дългогодишните усилия на Паракидс, които избраха именно КСТ “Мачирски” за благородното си дело.