Мачирски Спорт e водеща компания в областта на планинския туризъм и снежните спортове в България. През зимата дейността ни се съсредоточава на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“ и „Алеко“ на Витоша, където е позиционирано ски и сноуборд училище „Мачирски“.

Ски и сноуборд училище „Мачирски“ предлага обучение по ски и сноуборд за начинаещи и напреднали деца и възрастни. Обучението може да бъде индивидуално или групово, полудневно или целодневно, с продължителност по желание (1 – 6 дни).

Изберете най-подходящия формат на обучение за вас и се свържете с екипа ни, за повече информация и записване на тел.: 02/981-57-12 или по имейл: office@machirski-sport.com

ЗАПИСВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ

1. Записване

Записванията за курсовете по ски или сноуборд на „Мачирски Спорт“ се правят всяка седмица до сряда включително по следните начини:

 • Лично в офиса на „Мачирски Спорт“ на ул. „Цар Шишман“ № 19, партер. Работно време на офиса: от понеделник до сряда, 09:00 – 18:30 ч. В четвъртък и петък офисът не работи с клиенти.
 • Онлайн – чрез попълнена Форма за записване и попълнен и подписан ДОГОВОР, който се изпраща на email reservations@machirski-sport.comвсяка сряда до 18:30 ч.

Записванията по email са валидни само след писмено потвърждение от наша страна и направено пълно предплащане на избрания курс в офиса ни или по банков път.

За записване на ски или сноуборд обучение е необходима следната информация:

 1. Три имена на курсиста
 2. ЕГН или рождена дата (за планинска застраховка)
 3. Вид курс: ски или сноуборд
 4. Продължителност на курса
 5. Тип пакет
  • Пакет „Начинаещи – Офелии“
  • Пакет „Каращи – Офелии/Ветровал“
  • Пакет „Каращи – Алеко“
  • Пакет „Напреднали“
 1. Дати/период на курса
 2. Ако желаете екипировка: ръст и номер на обувки на курсиста
 3. Транспорт: от коя спирка ще се качва и слиза курсиста – сп. Национален стадион „Васил Левски“ / По бул. България: спирка ШЕЛ, спирка бул. Гоце Делчев, спирка БИЛА / спирка БОЯНА (Скиорка).
 4. Телефон за връзка
 5. В случаите, когато курсистът е лице под 18 г., негов родител/настойник е длъжен да информира Туроператора за налични специфични заболявания/особености в поведението на лицето.
 6. Вид и начин на плащане: банков превод, в брой или с карта на POS терминал в офиса на „Мачирски Спорт“.
 7. Ако плащането е по банка: три имена и ЕГН на наредител за издаване на фактура. При заплащане след 12:00 ч. в сряда, Клиентът трябва да изпрати сканирано платежно нареждане на email: reservations@machirski-sport.com.

2. Заплащане

Заплащане на курсовете по ски и сноуборд на „Мачирски Спорт“ може да се направи:

 • В брой или с карта на POS терминал – в офиса на „Мачирски Спорт“ на ул. „Цар Шишман“ № 19, партер – до сряда включително, всяка седмица.
 • По банков път – банков превод по сметката на „Мачирски Спорт“: до сряда включително, всяка седмица.

Мачирски Спорт ЕООД
Банка: ДСК АД
IBAN: BG09STSA93000001434073
BIC: STSABGSF

3. Планинска застраховка

Планинската застраховка е включена в пакетната цена само при предварително записване в офиса или чрез email. Застрахователната полица е сключена с компания Евроинс АД и е с покритие до 1000 лв. за медицински и спасителни разходи.

 • При настъпване на застрахователно събитие е необходимо незабавно да се свържете с Туроператора.
 • Туроператорът може да откаже да застрахова клиент и не носи отговорност при настъпило застрахователно събитие, в случай, че Клиентът не е предоставил коректни лични данни (три имена, рождена дата/ЕГН).

4. Екипировка

Деца с лична екипировка се приемат:

 • След като родителят гарантира нейната пригодност и надеждност, за което подписва Общи условия.
 • След направена консултация с представител на „Мачирски Спорт“ относно размера и пригодността на предоставената екипировка.

*За начинаещи, размерът на ските/сноуборда, не трябва да бъде по-висок от брадичката на обучаващия.

5. Условия

 • При записване за курс „Начинаещи“ или курс „Каращи – Офелии/Ветровал“, в пакетната цена е включена и карта за ползване на съоръженията, стопанисвани от „Мачирски Спорт“.
 • Пакети „Каращи – Алеко“ и „Напреднали“ не включват лифт карта.
 • По преценка на учителя, пакет„ Каращи – Офелии/Ветровал“ може да се трансформира в пакет „Каращи-Алеко“ или „Напреднали“ като се възстановяват по 18 лв. за ски карта за всеки неизползван ден.
 • „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства за закупени влек карти  при  преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства.
 • „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства при възпрепятстване провеждането на курса на обучение по ски или сноуборд, причинено от преустановено ползване на влек и лифт съоръжения, собственост на „Мачирски спорт“ или на друг лифт оператор.

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБУЧЕНИЕТО

1. Транспорт

При записване, клиентът избира коя от посочените спирки ще ползва за качване и слизане. Транспортът се осъществява с автобуси и бусове, обозначени с табели на „Мачирски Спорт“. При записване Клиентът получава информация в кой автобус трябва да се качи.

Отпътуване

Автобусът отпътува от НС „Васил Левски“ в 08:15/08:30 ч. и спира на следните места:

 • спирка „ШЕЛ“ – автобусна спирка след бензиностанция Шел (Shell) на бул. „България”;
 • спирка „Гоце Делчев“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”
 • спирка „БИЛА“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и ул. „Тодор Каблешков“
 • спирка „Скиорка“ в кв. Бояна – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен и Беловодски път в кв. Бояна – в 08:45 ч.

Желателно е Клиентът да чака в 08:30 ч. на избраната от него спирка. Автобусът преминава по-късно, но не може да прави престой на спирките и да изчаква закъснели клиенти.

Връщане

На връщане спирките са разположени от срещуположната страна, в посока център, като отново са след кръстовищата. На спирка „Скиорка“ автобусът спира преди кръстовището около 15:45 – 16:00 ч.

Автобусът пристига на НС „Васил Левски“ в 16:30 – 16:45 ч.

2. Времетраене на груповото обучение

Груповото обучение по ски/сноуборд е 4 часа на ден – два часа преди обяд (10:00 – 12:00 ч.), обедна почивка от 45 мин. и два часа след обяд (13:00 – 15:00 ч).

Клиентите трябва да си осигурят малък термос / шише с вода; сух пакет храна. По време на обедната почивка на клиентите се предлага безплатно чай, като е необходимо да си носят канче или чаша за многократна употреба.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Условия за изменения и анулиране

 • Клиентът може да се откаже от целия курс или само от част от курса, без да дължи неустойка, до 3 дни преди началото на курса в офиса на Мачирски Спорт или по email. При отказване в по-кратък срок се възстановяват 70% от пакетната цена.
 • Клиентът може да отлага или променя ден от своя курс до 24 часа преди съответната дата, в писмен вид на email оffice@machirski-sport.com или със съобщение (sms) на тел. +359 885 04 22 44. Промени в по-кратък срок, независимо от причината, не се приемат и пропуснатият ден не може да бъде отработен.
 • Клиентът може да отработва отложен ден/дни в рамките на 3 седмици от заявената крайна дата на курса. При просрочване на трите седмици за отработване, денят/дните не се отработват. След изтичане на трите седмици и пропуснат цял курс на Клиента се възстановяват 70% от пакетната цена.
 • При отказване след ползвани 2 дни от 4 дневен,  3 дни от 5 дневен, 4 дни от 6 дневен курс, се възстановяват 36 лв. от пакетната цена. Изключение са пакетите “Каращи-Алеко“ и „Напреднали“, за които средства не се възстановяват.
 • При отказване след използван 1 ден при 2- и 4 – дневен пакет, както и ползвани 1 или 2 дни от 3-, 5- и 6-дневен пакет или 3 дни от 6-дневен пакет, от пакетната цена се задържа сумата за използвания брой дни по ценоразписа, обявен в уебсайта на „Мачирски Спорт“ – www.machirski-sport.com, като разликата се възстановява.
 • За ползван се счита ден, в който Клиентът е отпътувал с организирания транспорт или е пристигнал на територията на ски центрове Офелии/ Ветровал/ Алеко.
 • Пропуснати дни се отработват единствено до 31.03.2020 г.След този срок, „Мачирски спорт“ задържа 100% неустойка за всички неизползвани услуги. Клиентът има право да прехвърли своите права и задължения по договора на трето лице, като уведоми в писмен вид предварително „Мачирски спорт“. В зависимост от спецификата на избрания вид курс, може да се наложи  доплащане от третото лице.
 • Парични средства се възстановяват само след представяне на касов бон и/или фактура. Парични средства се възстановяват  до 31.03.2020 г. Срещу допълнително заплащане може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката може да се сключи до 5 дни от извършено плащане и при не по-малко от 10 дни преди датата на ски курса. Вижте пълната информация за застраховката ТУК.
 • Клиентът се задължава да спазва правилата за безопасност на пистите на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“ и „Алеко“.

2. Права и задължения на „Мачирски спорт“

 •  „Мачирски спорт“ може да промени началната дата на курса, ако условията за провеждане не са подходящи, като е длъжен да съгласува промяната с Клиента и новите дати на курса трябва да са в подходящо за Клиента време. При невъзможност от страна на Клиента за отработване на курса на обучение в друг период – внесената сума за курса се възстановява. „Мачирски спорт“ може да преустанови изпълнението на ден/дни от курс след началната дата, ако условията на провеждане възпрепятстват нормалното провеждане на курса, като съгласува новите дати за дните с Клиента – те трябва да са в подходящо за Клиента време. При невъзможност от страна на Клиента за отработване на дните в друг период – внесената сума за неизползваните дни от курса се възстановява. Суми се възстановяват до 31.03.2020 г.
 • Желателно е Клиентът ясно да обозначи личната си екипировка.
 • „Мачирски спорт“ не носи отговорност за загубени/забравени или откраднати вещи. При загубена/забравена вещ Клиентът е длъжен да уведоми „Мачирски спорт“ до 24 часа. Желателно е Клиентът да предостави точна информация за марка, модел, цвят на загубената вещ, за да може Туроператорът да съдейства за намирането й.
 • „Мачирски спорт“ не носи отговорност при нарушен график на работа на училището, вследствие на проблем с почистването или проходимостта на пътя София – Ветровала – Офелии; София – Алеко, както и при аварии, свързани с електрозахранването.

3. Рекламации

Клиентът има право на рекламация за всяко несъответствие на услугата с договореното. Рекламацията се подава устно или писмено.  При предявяване на рекламация, Клиенът посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт. При подаване на рекламация, Клиентът задължително прилага и документите, на които се основава претенцията: касова бележка или фактура; протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното. Рекламацията може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното. При предявяването, „Мачирски спорт“ описва рекламацията  в регистър, като на Клиента  се издава документ, съдържащ датата, номера, под който рекламацията е вписана в регистъра, вида на услугата и подпис на лицето, приело рекламацията. Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е поръчана услугата; на адрес: София, ул. „Цар Шишман“ 19 или на мейл: office@machirski-sport.com . Когато Туроператорът удовлетвори рекламацията, той издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на потребителя.  

4. Други условия

За неизпълнение на общите условия за някоя от страните се прилагат разпоредбите на ЗЗД и българското законодателство.

 

Последна актуализация: Декември 2019 г.

Вижте нашите

СКИ ПАКЕТИ СЕЗОН 2019/2020

6 дни ски курс

ski-advanced

5 дни ски курс

Machirski-sport-kids-ski

4 дни ски курс

IMG_20170115_170259_381
Вижте нашите

СНОУБОРД ПАКЕТИ СЕЗОН 2019/2020

6 дни сноуборд курс

snb4

5 дни сноуборд курс

snb

4 дни сноуборд курс

snb2

Времето на Витоша