ИНФОРМАЦИЯ

Обучението може да бъде индивидуално и групово.

Индивидуалното обучение се провежда с от 1 до 3-ма души.

При Груповото обучение минималният брой участници е 4 души, максималният брой е съобразен с възрастта и нивото на каране на участниците, като при децата до 7 години, той е 6-8 човека, а при по-големите деца и възрастни – 12 души. При по-напредналите групи може да достигне и 15 души в група.

 

Съобразно възрастта и нивото на каране на участниците, ние сме подготвили три различни пакета за обучение по ски и сноуборд:

 • Пакет “ДЕТСКА СКИ ГРАДИНА” подходящ е за деца на възраст 4-7 г., от абсолютно начинаещи до каране с  успоредни ски (включително) . Провежда се основно на писта Офелии.
 • Пакет “НАЧАЛНО ОБУЧЕНИЕ” – предназначен е за деца на възраст 7 + години, тинейджъри и възрастни. Подходящ е за напълно начинаещи, хора изкарали 1-2 курса, скиори, които имат базови умения, но са пропуснали някой друг ски сезон и искат да ги опреснят. Началното обучение покрива всички елементи от клас “А”, до елемент успоредни ски, включително . Участниците се разделят на различни групи, съобразени с възрастта и уменията им. Обучението се провежда основно на писта Офелии, а при подходяща снежна покривка и преценка на ски учителя, може да се проведе на писта Ветровал. Сноуборд обучението се провежда на писта Офелии.
 • Пакет “НАПРЕДНАЛИ” подходящ е за деца, на възраст 7 + години, тинейджъри и възрастни, които имат 2-3 сезона с 15-20 дни каране през всеки от тях, владеят елементите от клас “А”, могат да карат с успоредни ски и се спускат по сини, червени и черни писти. Обучението се провежда на писта “Лале”, ПП Витоша.

ЗАПИСВАНЕ

 1. Записванията за обучението по ски или сноуборд се правят от понеделник до четвъртък, 09:00 ч. – 18:30, единствено онлайн – чрез попълнен ДОГОВОР и подписани Общи условия, които се изпращат на email reservations@machirski-sport.com . Записванията са валидни само след писмено потвърждение от страна на „Мачирски Спорт“ и направено пълно предплащане.
 2. Плащането може да бъде направено:
 • по банков път на сметка: Мачирски Спорт ЕООД

Банка: ДСК АД,  IBAN: BG09STSA93000001434073, BIC: STSABGSF. 

Ако плащането е направено от юридическо лице, е необходимо да изпратите данните за фактура.

При заплащане след 12:00 ч. в  петък, Клиентът трябва да изпрати сканирано платежно нареждане на email: reservations@machirski-sport.com.

 • с банкова карта, след получаване на искане директно на Вашия телефон чрез СМС или e-mail.

    3. За записване е необходима следната информация:

 •      Имена на курсиста
 •      ЕГН или рождена дата (за планинска застраховка)
 •      Вид курс: ски или сноуборд
 •      Продължителност на курса
 •      Вид пакет
 •     Дати/период на курса
 •     Предходно обучение/ниво на каране – можете да посочите писта, на която сте карали/елемент на обучение, до който сте стигнали или брой курсове, които сте изкарали
 •     Ако желаете екипировка: ръст и номер на обувки на курсиста
 •    Транспорт: от коя спирка ще се качва и слиза курсиста – сп. Национален стадион „Васил Левски“ / По бул. България: спирка ШЕЛ, спирка бул. Гоце Делчев, спирка БИЛА / спирка БОЯНА (Скиорка).
 •     Телефон за връзка

В случаите, когато курсистът е лице под 18 г., негов родител/настойник е длъжен да информира „Мачирски спорт“ за налични специфични заболявания/особености в поведението на участника в курса.

      4. Планинската застраховка и транспортната услуга са включени в пакетната цена само при предварително записване чрез email. Застрахователната полица е сключена с компания Евроинс АД и е с покритие до 1000 лв. за медицински и спасителни разходи. При настъпване на застрахователно събитие Клиентът трябва да се свърже с „Мачирски спорт“ незабавно. „Мачирски спорт“ може да откаже да застрахова клиент и не носи отговорност при настъпило застрахователно събитие, в случай че Клиентът не е предоставил коректни лични данни (три имена, ЕГН).

      5. При записване, деца с лична екипировка се приемат след като родителят гарантира нейната пригодност и надеждност, за което подписва Общи условия и след направена консултация с представител на „Мачирски Спорт“ относно размера и пригодността на екипировката. За начинаещи, размерът на ските/сноуборда, не трябва да бъде по-висок от брадичката на обучавания.

     6. При записване за пакет „Детска ски градина“ или „Начално обучение“, в пакетната цена е включена и карта за ползване на съоръженията, стопанисвани от „Мачирски Спорт“. Пакет  „Напреднали“ не включва лифт карта. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства за закупени влек карти при преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства при възпрепятстване провеждането на курса на обучение по ски или сноуборд, причинено от преустановено ползване на влек и лифт съоръжения, собственост на „Мачирски спорт“ или на друг лифт оператор.

     7. При записване може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“, с покритие за Ковид риск, срещу допълнително заплащане Застраховката може да се сключи до 5 дни от извършено плащане и при не по-малко от 10 дни преди датата на ски курса. Информация за застраховката можете да видите  ТУК.

ОРГАНИЗАЦИЯ

 1. Транспорт

При записване, Клиентът избира коя от посочените спирки ще ползва за качване и слизане. Транспортът се осъществява с автобуси и бусове, обозначени с табели на „Мачирски Спорт“. Задължително условие за използването на организирания транспорт е носенето на маска. При записване Клиентът получава информация в кой автобус трябва да се качи. Автобусът отпътува от НС „Васил Левски“ в 08:15/08:30 ч. и спира на следните места:

 •         спирка „ШЕЛ“ – автобусна спирка след бензиностанция Шел (Shell) на бул. „България”;
 •         спирка „Гоце Делчев“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”
 •         спирка „БИЛА“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и ул. „Тодор Каблешков“
 •         спирка „Скиорка“ в кв. Бояна – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен и Беловодски път в кв. Бояна – в 08:45 ч.

Желателно е Клиентът да чака в 08:30 ч. на избраната от него спирка. Автобусът преминава по-късно, но не може да прави престой на спирките и да изчаква закъснели клиенти. На връщане спирките са разположени от срещуположната страна, в посока център, като отново са след кръстовищата. На спирка „Скиорка“ автобусът спира преди кръстовището около 15:45 – 16:00 ч.

Автобусът пристига на НС „Васил Левски“ в 16:30 – 16:45 ч. 

В случай на  непредвидена ситуация, можете да ни информирате на +359885042244.

 1. Времетраене на груповото обучение

Груповото обучение по ски/сноуборд е 4 часа на ден – два часа преди обяд (10:00 – 12:00 ч.), обедна почивка от 45 мин. и два часа след обяд (13:00 – 15:00 ч).

Клиентите трябва да си осигурят малък термос / шише с вода; сух пакет храна. По време на обедната почивка на клиентите се предлага безплатно чай, като е необходимо да си носят канче или чаша за многократна употреба.

 1. Необходима екипировка

Участниците в курсовете трябва задължително да са облечени с подходящо облекло.

 •         Желателно е екипът да бъде от две части – яке и панталон. Екипът за ски трябва да позволява лесно събличане (в автобус, в базата, на открито) и трябва да включва още:
 •         Децата да са обути с ¾-ти чорапи (термо) или чорапогащник. НЕ се препоръчва обуването на къси чорапи, дебели вълнени чорапи или повече от един чифт обикновени чорапи.
 •         Детски зимни ръкавици може и с един пръст, но НЕ плетени.
 •         Каска или зимна шапка, която да покрива ушите.
 •         Детска раница с етикет с име на детето, адрес и телефон на родителя.
 •         Резервни чифт чорапи, ръкавици и допълнителна тениска (чифт бельо за малките).
 •         Слънчеви очила с висока UV защита, препоръчително тип маска.

Децата да са предварително намазани със слънцезащитен крем (SPF +15), не хидратиращ.

!ОПАСНИ: шалове, връзки, висящи аксесоари.

При използване на собствена екипировка тя трябва да бъде надписана и съобразена с височината (до брадичката) и възможностите на детето.

ВАЖНО!

Противоепидемични мерки и правила при провеждането на обучение от ски и сноуборд училище Мачирски спорт ЕООД

С изброените по-долу правила за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на ски центрове Офелии и Ветровал се създава организация на работата и вътрешния ред при организирането на обучение по ски и сноуборд  от Мачирски спорт ЕООД.

 • Всеки клиент трябва да разполага с личен дезинфектант, маска/бъф или бандана и мокри кърпички.
 • При качване в организирания транспорт, ръцете на участниците се дезинфекцират, всеки участник ползва маска/ бъф ( мултифункционална яка) или бандана, която да покрива носа и устата.
 • Участници със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица и повишена телесна температура не се допускат до организирания транспорт и занимания.
 • В базите участниците трябва да спазват разстояние от минимум 1,5 м. помежду си, както и да ползват маска/бъф, бандана.
 • Поставени са на видно място информационни табели, които информират участниците за задължението да се спазва физическа дистанция и хигиена на ръцете.
 • За поддържане на добра хигиена, клиентите имат осигурен достъп до санитарни възли, както и до поставени дезинфектанти в базите.
 • Проведен е инструктаж на екипа за следене проявата на симптоми от участниците
 • Обучението се провежда в групи до 10 души
 • Отстоянието между учениците по време на обучението да не бъде по-малко от 1 м
 • Избягват се методи на обучение и подпомагане на учениците чрез директен контакт (учител-ученик или  ученик-ученик). Учителите трябва да носят маска/бъф/бандана
 • Учителите по снежни спортове трябва да съобразяват и недопускат при водене на ученици да се получава струпване на групи.
 • Да се избягва максимално преместването на клиенти от една група в друга.
 • Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум 2 пъти дневно, в т.ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докоснат от екипа и участниците.
 • Използва се естествената вентилация, докато температурите позволяват.

Виж всички правила ТУК

Времето на Витоша