ИНФОРМАЦИЯ

Обучението по ски и сноуборд може да бъде в група или индивидуално. 

При груповото обучение минималният брой участници е 4 души, максималният брой е съобразен с възрастта и нивото им на каране.  Например, при начинаещите деца до 7 г. той е 4-6 човека, а при по-големите деца и възрастни – до 10 човека.

Съобразно тези водещи критерии, ние сме подготвили три различни пакета за групово обучение по ски и сноуборд:

 • Пакет “ДЕТСКА СКИ ГРАДИНА”

Подходящ е за деца на възраст 4-7 г., като децата се тестват и разпределят в отделни хомогенни групи, в зависимост от уменията и възрастта им. При записване за този пакет е важно да посочите дали детето е абсолютно начинаещо, дали кара на рало, например, или кара с  успоредни ски. 

 • Пакет “НАЧАЛНО ОБУЧЕНИЕ”

Предназначен е за деца, на възраст 7+, тийнейджъри и възрастни. Подходящ е за напълно начинаещи, хора изкарали 1-2 курса, скиори или сноубордисти, които имат базови умения, но са пропуснали някой сезон и искат да ги опреснят.

 • Пакет “НАПРЕДНАЛИ”

Подходящ е за деца, на възраст 7+, тийнейджъри и възрастни,  които имат 2-3 сезона с по 15-20 дни каране през всеки от тях.

 

Индивидуалното обучение се провежда с от 1 до 3-ма души едновременно, като те трябва да бъдат на едно ниво и приблизително на еднаква възраст. За деца на възраст около 3,5 г. препоръчваме пробен индивидуален урок, в които те да правят своите първи стъпки в спорта.

ЗАПИСВАНЕ

1. Записване

Записвания за обучение по ски и сноуборд се приемат от понеделник до четвъртък, 09:00 ч. – 18:30 ч. 

Заявки се приемат единствено онлайн: чрез попълнена резервационна форма от сайта на “Мачирски спорт” ИЛИ на email: reservations@machirski-sport.com. За записване е необходимо попълване, подписване и изпращане на ДОГОВОР и ОБЩИ УСЛОВИЯ.

Записванията са валидни само след писмено потвърждение от страна на „Мачирски Спорт“ и направено пълно предплащане. 

2. Плащане

Плащането може да бъде направено по следните начини:

 • по БАНКОВ ПЪТ на сметка: Мачирски Спорт ЕООД, Банка: ДСК АД,  IBAN: BG09STSA93000001434073, BIC: STSABGSF. 
 • с ДЕБИТНА/КРЕДИТНА КАРТА, след получаване на искане директно на Вашия телефон чрез СМС или e-mail през системата МyPOS.

*Ако плащането е направено от юридическо лице, е необходимо да изпратите данни за фактура.
**При заплащане след 12:00 ч. в  петък, Клиентът трябва да изпрати сканирано платежно нареждане на email: reservations@machirski-sport.com 

3. Необходима информация за записване

 • Имена на курсиста
 • ЕГН или рождена дата (за планинска застраховка)
 • Вид курс: ски или сноуборд
 • Вид пакет – “Детска ски градина”, “Начално обучение”, “Напреднали” или “Индивидуално обучение”
 • Продължителност на курса
 • Дати/период на курса
 • Предходно обучение/ниво на каране – можете да посочите писта, на която сте карали/ елемент на обучение, до който сте стигнали или брой курсове, които сте изкарали
 • Ако желаете ски екипировка, посочете ръст и номер на обувки на курсиста
 • Шатъл бус – ако желаете да ползвате шатъл буса, посочете от коя спирка ще се качва и слиза курсиста: сп. Национален стадион „Васил Левски“, спирка ШЕЛ, спирка бул. Гоце Делчев, спирка БИЛА или спирка БОЯНА (Скиорка).
 • Телефон за връзка

В случаите, когато курсистът е лице под 18 г., негов родител/настойник е длъжен да информира „Мачирски спорт“ за налични специфични заболявания/особености в поведението на участника в курса.

4. Застраховка и трансфер

Планинската застраховка и трансфера с шатъл буса са включени в пакетната цена само при предварително записване през сайта или по email. Застрахователната полица е сключена с компания Евроинс АД и е с покритие до 1000 лв. за медицински и спасителни разходи. При настъпване на застрахователно събитие Клиентът трябва да се свърже с „Мачирски спорт“ незабавно. „Мачирски спорт“ може да откаже да застрахова клиент и не носи отговорност при настъпило застрахователно събитие, в случай че Клиентът не е предоставил коректни лични данни (три имена, ЕГН).

5. Лична екипировка

При записване, деца с лична екипировка се приемат след като родителят гарантира нейната пригодност и надеждност, за което подписва Общи условия и е направена консултация с представител на „Мачирски Спорт“ относно размера и пригодността на екипировката. За начинаещи, размерът на ските/сноуборда, не трябва да бъде по-висок от брадичката на обучавания. Личната екипировка трябва да бъде надписана.

6. Влек карта

При записване за пакет „Детска ски градина“ или „Начално обучение“, в пакетната цена е включена и влек карта за ползване на съоръженията, стопанисвани от „Мачирски Спорт“ на писта Офелии и Ветровал. Пакет „Напреднали“ не включва влек карта. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства за закупени влек карти при преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства при възпрепятстване провеждането на курса на обучение по ски или сноуборд, причинено от преустановено ползване на влек и лифт съоръжения, собственост на „Мачирски спорт“ или на друг лифт оператор.

7. Допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”

При записване може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие за Ковид риск, срещу допълнително заплащане. Застраховката се сключва в срок до 5 дни, считано от датата на договора за туристическа услуга и до началото на пътуването трябва да остават не по-малко от 10 дни. Информация за застраховката можете да видите ТУК.

ОРГАНИЗАЦИЯ

1. Трансфер

При записване, Клиентът избира коя от посочените спирки ще ползва за качване и слизане. Трансферите се осъществяват с шатъл автобуси и бусове, обозначени с табели на „Мачирски Спорт“. Клиентът ще получи информация в кой автобус/бус трябва да се качи. Задължително условие за използването на шатълите е носенето на маска.

Шатъл автобусът отпътува от НС „Васил Левски“ в 08:15/08:30 ч. в посока Витоша и спира на следните спирки:

 • Спирка „ШЕЛ“ – автобусна спирка след бензиностанция Шел (Shell) на бул. „България”
 • Спирка „Гоце Делчев“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”
 • Спирка „БИЛА“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и ул. „Тодор Каблешков“
 • Спирка „Скиорка“ в кв. Бояна – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен и Беловодски път в кв. Бояна – в 08:45 ч.

Желателно е Клиентът да чака в 08:30 ч. на избраната от него спирка. Шатъл бусът преминава по-късно, но не може да престоява на спирките и да изчаква закъснели клиенти. На връщане спирките са разположени от срещуположната страна, в посока център, като отново са след кръстовищата. На спирка „Скиорка“ шатъл автобусът спира преди кръстовището около 15:45 – 16:00 ч.

Шатъл автобусът пристига на НС „Васил Левски“ в 16:15 – 16:30 ч. 

В случай на  непредвидена ситуация, можете да ни информирате на +359885042244.

2. Организация на груповото обучение

Груповото обучение по ски/сноуборд е 4 часа на ден – два часа преди обяд (10:00 – 12:00 ч.), обедна почивка от 45 мин. и два часа след обяд (13:00 – 15:00 ч).

Клиентите трябва да си осигурят малък термос/шише с вода и храна (напр. сандвич или друг сух пакет храна).

По време на обедната почивка на клиентите се предлага безплатно чай, като е необходимо да си носят канче или чаша за многократна употреба.

3. Необходима екипировка

Участниците в курсовете трябва задължително да са облечени с подходящо зимно облекло.

Желателно е екипът да бъде от две части – яке и панталон, за да позволява лесно събличане (в автобус, в базата, на открито) и за децата трябва да включва още:

 • Да са обути с ¾-ти чорапи (термо) или чорапогащник. НЕ се препоръчва обуването на къси чорапи, дебели вълнени чорапи или повече от един чифт обикновени чорапи.
 • Детски зимни ръкавици, може и с един пръст, но НЕ плетени.
 • Зимна шапка и/или каска, която да покрива ушите.
 • Детска раница с етикет с име на детето, адрес и телефон на родителя.
 • Резервни чифт чорапи, ръкавици и допълнителна тениска (чифт бельо за малките).
 • Слънчеви очила с висока UV защита, препоръчително тип маска.

Децата да са предварително намазани със слънцезащитен крем (SPF +15), но не хидратиращ.

ОПАСНИ са шалове, връзки, висящи аксесоари.

Времето на Витоша