5 дни
Продължителност
Витоша
Локация
11.06 – 15.06.2018
Календар
Автобус
Транспорт
7-15 год.
Възраст

ЛЯТНА ПРИКЛЮЧЕНСКА ЗАНИМАЛНЯ

11 – 15 Юни 2018 г.

Тема на седмицата: „ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ“

Опознайте планетата Земя и научете всичко за нея. Планини, чудеса, флора и фауна – всичко, което трябва да знае едно дете!

 

СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

11.06.2018 г.- Понеделник

08.30 ч. – Отпътуване от НС „Васил Левски“ в посока ПП Витоша

09.30 ч. – 10.00 ч. – Игра за опознаване

10.00 ч. – 11.30 ч. – Занимания по програма на „Мачирски Спорт“ – начално обучение по спортно катерене, ориентиране, алпийски способи за преодоляване на препятствия; въжени предизвикателства; комбинирани и екипни игри.

12.00 ч. – 13.00 ч. – Обяд в района на база „Офелии“

13.00 ч.– 16.30 ч. – Лек преход по маршрут: Офелии – Ветровал Турски път – Офелии. Децата ще се запознаят с техниките на ходене и почивки по планински маршрут, видове екипировка и какво трябва да носи всеки планинар и др. Комбинирани и екипни игри в района.

16.45 ч. – Отпътуване за София

17.30 ч. – Пристигане в София

 

12.06.2018 г. – Вторник

08.30 ч. – Отпътуване от НС „Васил Левски“ в посока ПП Витоша

09.30 ч. – 11.30 ч. – Занимание по програма на Географ БГ – мисията на Географ БГ е да популяризира науката сред децата чрез научни работилници, презентации и редица географски събития. Децата ще участват в географска работилница на тема „Строежът на ЗемятаЗемята не е само това, което виждат очите ни… всеки е чувал за ядрото на Земята, но какво всъщност представлява то? Къде се „раждат“ движещите сили, които карат континентите да се преместват? Къде се намират огнищата на земетресенята? На всички тези въпроси ще дадем отговор по време на работилницата, когато заедно с нашите малки откриватели ще правим опити, в които ще покажем как се движат плочите, какво става, когато се сблъскват, защо ядрото е толкова далеч от нас и толкова важно за съществуването на всички живи организми и още куп други любопитни теми.

12.00 ч. – 13.00 ч. – Обяд в района на база „Офелии“

13.00 ч. – 16.30 ч. – Преход по маршрут: Офелии – Острица – вр. Острица – Офелии. Ориентиране по карта. Под ръководството на водач от „Мачирски Спорт“ децата ще усвоят основни познания за движение по маркирана туристическа пътека с карта и запознаване с типични форми на релефа.

16.45 ч. – Отпътуване към София

17.30 ч. – Пристигане в София

 

13.06.2018 г. – Сряда

08.30 ч. – Отпътуване от НС „Васил Левски“ в посока гр. Костенец

10:00 ч. – Посещение на Костенски водопад

Костенският водопад е разположен на р. Чавча, край Костенец. Той е природна забележителност от 1974 г. Защитени са растенията по скалите около водопада. Височината на пада на водата е около 10 м. В скалите до водопада е била изкопана баня с топла минерална вода със седем извора, която дълго време се е ползвала от местното население и в последствие е била разрушена при земетресение. Водопадът е описан от Иван Вазов в  творбите му “Какво пее планината”, “Костенец – пътни бележки”, както и има посветени две стихотворения на него – „Над водопада“ и „Водопадът плаче“.

12:00 ч. – 13:00 ч. – Обяд на открито

13:30 ч. – Отпътуване в посока гр. Долна баня

14:00 ч. – Посещение на ферма за щрауси „Щраусово забавление“

Във фермата децата ще се запознаят с „черни африкански щрауси”, наречени така, заради оперението на мъжките индивиди. Ще могат да погалят щраус, да го хранят, да се снимат с него и да закупят разнообразни сувенири, произведени от щраусови яйца и пера. Много често посетителите на фермата биват възнаградени с атрактивен „танц на любовта”, изпълняван от мъжките щрауси, които много обичат да са в компанията на гостите на „Щраусово забавление”.

16:00 ч. – Отпътуване към София

17.30 ч. – Пристигане в София

 

14.06.2018 г. – Четвъртък

08.30 ч. – Отпътуване от НС „Васил Левски“ в посока ПП Витоша

09.30 ч. – 11.30 ч. – Занимание по програма на „Био игри – центърът организира ателиета, които целят да вдъхновяват любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем за децата език. Децата ще участват в ателие „Непознати котки“ – децата ще открият има ли котка – ягурунди? А каракал? Коя котка може да улови птица в полет? Коя е най-добрият акробат? Може ли човек да избяга от котка, която гледа на него като на следобедна закуска? Как би могъл да се спаси? Има ли диви котки в България? Малките изследователи ще се отправят на експедиция, ще търсят котки от различни краища на света, ще преживеят директно в ролеви игри какво е да си някоя от тях. Всяко дете ще си изработи играчка, която ще занесе вкъщи.

12.00 ч. – 13.00 ч. – Обяд в района на база „Офелии“

13.00 ч.– 15.00 ч. – Занимания по програма на „Мачирски Спорт“ – обучение по спортно катерене, ориентиране, алпийски способи за преодоляване на препятствия; въжени предизвикателства; комбинирани и екипни игри.

15.30 ч.– 16.30 ч. – Лек преход по маршрут: Офелии – Звездица – Офелии.

16.45 ч. – Отпътуване за София

17.30 ч. – Пристигане в София

 

15.06.2018 г. – Петък

08.30 ч.- Отпътуване от НС „Васил Левски“ в посока Музейко

10.00 ч. – 11.30 ч. –  Посещение на детски научен център „Музейко“ – целта на центъра е да провокира детското любопитство и интерес към науките, технологиите, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата чрез дизайн на пространството и над 130 интерактивни експонати и игри. Под ръководството на водещ от центъра, децата ще имат възможност да разгледат и трите етажа на центъра, организирани като 3 епохи – „минало“, „настояще“ и „бъдеще“, като във всяка епоха чрез демонстрации и интерактивни игри присъства най-интересното от присъщите за нея науки – археология и геология в миналото, природа и архитектура в настоящето, космически изследвания, енергия и комуникации в бъдещето.

11.30 ч. – Отпътуване към ПП Витоша

12.00 ч. – 13.00 ч. – Обяд в района на база „Офелии“

13.00 ч.– 16.30 ч. – Занимания по програма на „Мачирски Спорт“ – обучение по спортно катерене, ориентиране, алпийски способи за преодоляване на препятствия; въжени предизвикателства; комбинирани и екипни игри.

16.45 ч. – Отпътуване за София

17.30 ч. – Пристигане в София

 

***Фирмата си запазва правото на промени в програмата при непредвидени обстоятелства.

 

√ Необходима екипировка: удобна раница; яке; маратонки/обувки, удобни за ходене; шапка; очила; дъждобран; фенерче. Децата да си носят сух пакет храна и малко шише с вода.
√ Децата: клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и планината дрехи.

 

Отпътуване: 08:15 ч. – Национален Стадион „В. Левски“
Връщане: 17:30 ч. – Национален Стадион „В. Левски“

 

Клиенти, които живеят в близост до маршрута на автобуса могат да се качат от следните места:

 • 08:25 ч. – Спирка ШЕЛ – автобусна спирка след бензиностанция Шел на бул. „България” в посока Витоша
 • 08:30 ч. – Спирка Гоце Делчев – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”
 • 08:35 ч. – Спирка БИЛА – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и  бул. „Тодор Каблешков“
 • 08:45 ч. – Спирка Бояна – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен път и Беловодски път в кв. Бояна

 

ВАЖНО!

Мачирски спорт ЕООД е водещ туроператор в областта на планинския туризъм и зимните спортове. Дълги години активно и целенасочено работим за популяризирането и развитието на планинския туризъм и снежните спортове, както сред подрастващите, така и сред техните родители.

Всяка дейност в планината е съпроводена от известен риск от нараняване. Основни принципи в нашата дейност са: опазване здравето и живота на участниците; предотвратяване на риска от физическа или психологическа травма; спазване на правилата за безопасност в планината и не допускане на крайни екстремни ситуации!

 

*** Програмата е запазен продукт на Мачирски спорт!***

Цени и условия

ПродължителностЦена на детеЦена за второ дете
от семейство
Пакетна цена за 1 седмица215 лв. 204 лв.
Втора/трета записана седмица 204 лв.194 лв.
Цена за 1 ден47 лв.42 лв.

Цените включват:

 • Транспорт
 • Занимания по програма на „Мачирски спорт“
 • Научни работилници, спортни занимания, екскурзии и входни такси на посещаваните обекти
 • Планински водачи/инструктори на „Мачирски спорт“
 • Планинска застраховка

Цените НЕ включват:

 • Обяд (сух пакет и вода), лични разходи

Забележка:

 • Цените са валидни при група от минимум 15 пълноплащащи деца. При по-малка група, цената се преизчислява.

ЗАПИСВАНЕ

Записването може да бъде направено в офиса на Мачирски спорт или по e-mail на reservations@machirski-sport.com до 2 работни дни преди желаната дата.

Записването става с подписване на договор и внасяне на цялата сума в брой или по банков път. При записване по e-mаil трябва да посочите периода и необходимите данни на детето (три имена и ЕГН), телефони за връзка. След това получавате отговор за потвърждение (при наличие на места), договор и банкови детайли или отказ на резервацията.

Заплащане

 • В брой/с карта – в офиса на „Мачирски спорт“ на ул. „Цар Шишман“ № 19, ап. 3, партер
 • По банков път – след предварително изпратена и потвърдена заявка по email (reservations@machirski-sport.com) и изпратени данни за фактура (три имена и ЕГН на наредителя).

Банкови детайли:

Мачирски спорт ЕООД
Банка: ДСК АД
IBAN: BG09 STSA 9300 0001 434 073
BIC: STSABGSF

Краен срок за записване: всеки четвъртък до 18:00 ч., като заплащането може да бъде извършено до края на работния ден или в петък до 12:00 ч. При заплащане след 12:00 ч. в петък, клиентите трябва да изпратят сканирано платежно нареждане.

Общи условия

 • Крайният срок, в който клиентът може да анулира участието си поради заболяване или други основателни причини, без да дължи неустойка е до 5 (пет) работни дни преди началната дата на програмата. В този случай се възстановяват 100% от внесената сума по програмата.
 • При анулации в срок, по-кратък от 3 (три) работни дни преди началната дата на услугата, се възстановяват 70% от внесената сума.
 • При анулация на 5-дневен пакет в деня на отпътуване или след началната дата на програмата, се възстановяват 50% от сумата на услугата.
 • След взети 3 (три) дни от 5-дневна програма, парични средства не се възстановяват.
 • При записване на 5-дневен пакет и пропуснати 3 или повече дни от пакета, се възстановяват 50% от сумата на услугата.
 • При записване само за 1/2/3/4 ден/дни и неявяване на съответния ден, средства не се възстановяват.
 • Предплатен и пропуснат ден, не може да се отработва.
 • Минимален брой участници за осъществяване на програмата: 15 участника
 • Крайният срок за уведомяване на клиента, че минималният брой участници не е набран, поради което програмата се отменя е 3 (три) дни преди началната дата на програмата.