1 ден, 2 дни
Продължителност
Витоша
Локация
16-17.10.2021
Календар
По избор
Транспорт
7+
Възраст

Есенни уикенд приключения на Витоша за малки и големи

16 – 17 октомври 2021 г.

Често в забързаното ежедневие не ни остава време да обърнем внимание на най-важното –  семейството! Есенните приключения, които сме Ви подготвили, имат за цел да насърчат семейния тип преживявания сред природата. Действието се развива на любимите ни Офелии, където Ви очакват интересни игри, работилници, планинарски образователни занимания, леки преходи и алпийски способи за преодоляване на препятствия.   

Вярваме, че неформалната обстановка и предизвикателствата, през които ще трябва да преминете, ще допринесат за изграждането на по-силна връзка „родител-дете“.  

Разбира се, помислили сме и за тези от Вас, които все още не са станали родители, но искат да прекарат един спортен ден сред природата – заниманията са напълно подходящиЛек преход или творческа работилница, катерене или стрелба с лък, а защо не и двете, или пък волейбол – Вие избирате 🙂 Събитията са подходящи и за деца, които искат самостоятелно да се включат и са навършили 7 години.

Очакваме Ви 🙂

 

16.10.2021 г. – Събота
09:30 ч. – Сборен пункт на Офелии. Кратък инструктаж. *Възможност за използване на организиран транспорт.
10:00 – 11:30 ч.Научна работилница на тема “Вдъхновение от природата”! Какви изобретения вдъхновени от природата съществуват? Как са измислени? Как можем да вземем идеи от природата и да измислим нова сграда или влак? Ще търсим и изучаваме примери от природата, за да ни вдъхновят! Целта е всяко дете да измисли поне една практична и приложима идея за заобикалящия ни свят. Децата ще изработят модел на идеята си от глина и други естествени материали. Или лек преход в района на Офелии.
12:00 – 13:00 ч. – Обяд и почивка в базите на Мачирски спорт.
13:00 – 15:30 ч. – Занимания по катерене /алпийски способи за преодоляване на препятствия – тролей/ въжен мост /слак лента/ комбинирани игри. Преход в района.
15:30 ч. – Отпътуване към София.
16:30 ч. – Пристигане в София.

17.10.2021 г. – Неделя
09:30 ч. – Сборен пункт на Офелии. Кратък инструктаж. *Възможност за използване на организиран транспорт.
10:00 – 12:00 ч.Работилница по фотография с промиване на снимки и изработване на прототип на първия фотоапарат! Отпечатване на хартия на 2-4 броя лични снимки.  Или лек преход в района на Офелии.
12:00 – 13:00 ч. – Обяд и почивка в базите на Мачирски спорт.
13:00 – 15:30 ч. – Занимания по катерене /алпийски способи за преодоляване на препятствия – тролей/ въжен мост /слак лента/ комбинирани игри. Преход в района.
15:30 ч. – Отпътуване към София.
16:30 ч. – Пристигане в София.

 

*Програмата се провежда при набирането на група от минимум 10 участника.


√ Необходима екипировка – удобна раница, зимно яке и панталон, зимни обувки или други удобни за ходене обувки, шапка, ръкавици, очила, дъждобран.

√ Участниците – клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и зимната планина дрехи.

 

 

 *Фирмата си запазва правото на промени в програмата при неблагоприятни метеорологични условия или непредвидени обстоятелства.

** ПРОГРАМАТА е запазен туристически продукт на МАЧИРСКИ СПОРТ ЕООД!

ЦЕНИ

Пакет на ден Цени
Дете  39 лв.
Възрастен 45 лв.
Родител + дете 79 лв.

При записване и за двата дни – 5 % намаление от  пакетната цена.

! Заниманията са подходящи, както за деца на възраст 7+ години, така и за възрастни.

Цените включват:
 • Занимания по планинарство и спортно катерене
 • Лек планински преход (около 2 часа)
 • Алпийски способи за преодоляване на препятствия
 • Стрелба с лък
 • Игри
 • Застраховка
 • Използване на базите на Мачирски спорт
Цените НЕ включват:
 • Транспорт
 • Работилници/ателиета
 • Изхранване (сух пакет/сандвич, вода)
 • Разходи от личен характер

Допълнителни услуги:

 • Ателие/работилница15 лв. на участник. 25.00 лв. за дете+родител. *Работилниците се провеждат със смесени групи – деца и възрастни. При възможност се обособяват отделни възрастови групи.
 • Транспорт6 лв. на човек. Организираният транспорт потегля в 08:30 ч. от паркинга пред НС “Васил Левски”, преминава по бул. ‘България”, където има няколко спирки. Час на връщане – 16:30 ч. на началната спирка.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 1. Записването за програмата се извършва предварително с изпратен имейл на: office@machirski-sport.com. При възникнали въпроси, можете да ни намерите на 0885 04 22 44; 0886 05 00 66.
 2. След потвърждение от наша страна, ще получите ДОГОВОР, който е необходимо да върнете попълнен и подписан от Ваша страна.
 3. Заплащането се извършва по следните начини:
   • Плащане с банкова карта, след получаване на искане за плащане – изпратено директно до Вашия мобилен телефон или имейл.
   • По банков път на следната банкова сметка: Банка ДСК АД IBAN: BG09STSA93000001434073 BIC: STSABGSF

  *като в основание следва да посочвате и имената на участника/участниците и „Есенна програма“.

 4. Можете  да се запознаете с Политиката и Декларацията за поверителност на личните данни на „Мачирски спорт“ ЕООД, които могат да бъдат намерени на: https://www.machirski-sport.com/about-us/
 5. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се запознаете с Мерките за ограничаване на разпространението на Covid 19 и с Инструктаж за безопасност.
 6. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от услугата без да дължи неустойка, е до 2 дни преди началната дата.
 7. При отказ по-кратък от 2 дни преди началната дата на програмата, се възстановяват 70 % от сумата.
 8. При отказ от услугата след началната дата, независимо от естеството на причината, средства не се възстановяват.
 9. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да посочи друго лице, което да ползва правата му по услугата, в срок не по-малко от 48 часа преди началната дата на услугата, ако заменящият го отговаря на конкретните изисквания за осъществяването на услугата. В противен случай, ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото индивидуално да променя цената на услугата,  в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната. За заплащане на цената по настоящия договор и разходите, свързани със замяната ПОТРЕБИТЕЛЯТ  и заместващото го лицето, носят солидарна отговорност пред ТУРОПЕРАТОРА.
 10. Дете, което застрашава с поведението си психическото и физическо здраве на другите деца и/или системно нарушава реда и дисциплината, и/или накърнява достойнството на ТУРОПЕРАТОРА като цяло, и/или на неговите служители, или на друго дете, се отстранява от заниманията, като договорът се прекратява едностранно от ТУРОПЕРАТОРА, без да се възстановяват внесените такси по т.2.2. Тази мярка се прилага когато приложените по-рано възпитателни мерки, подходи, включително съвместни усилия между персонала на ТУРОПЕРАТОРА и родителите/настойниците, не са дали резултат.
 11. Крайният срок за уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛЯ, че минималният брой участници не е набран, поради което програмата се отменя е 2 (два) дни преди началната дата на програмата.
 12. Срещу допълнително заплащане може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след извършено плащане и до 10 дни преди датата на отпътуване.

Противоепидемични мерки и правила на Мачирски спорт

С изброените по-долу правила за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на база Офелии се създава организация на работата и вътрешния ред при организираните мероприятия от Мачирски спорт ЕООД.

 1. Всеки участник трябва да разполага с личен дезинфектант и мокри кърпички.
 2. При качване в организирания транспорт ръцете на участниците се дезинфекцират, всеки участник ползва маска.
 3. При пристигане на територията на база “Офелии” екипът на Мачирски спорт прави инструктаж за противоепидемичните мерки.
 4. При влизане в базите участниците трябва да почистят ръцете си с дезинфектант, осигурен на входните врати.
 5. В помещението участниците трябва да спазват разстояние от минимум 1,5 м помежду си, като се допускат по 1 човек на 4 м2 площ.
 6. Преди и след занимание, по време на което се ползва общ инвентар, задължително се използва дезинфектант, при възможност  ръцете се мият на течаща вода със сапун.
 7. Директният физически контакт между служителите на Мачирски спорт и участниците се избягва. Когато той е неизбежен, след него трябва да се използва дезинфектант.
 8. Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум 2 пъти дневно, в т.ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докоснат от екипа и участниците.
 9. Проведен е инструктаж на екипа за следене проявата на симптоми от участниците  и как да се справят с тях.
 10. Поставени са на видно място информационни табели, които информират участниците  за задължението да се спазва физическа дистанция и хигиена на ръцете.
 11. Използва се естествената вентилация, докато температурите позволяват.
 12. Участниците трябва да се запознаят с хигиенните мерки и условията.
 13. Участници със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица и повишена телесна температура не се допускат до занимания.
 14. Участниците изхвърлят собствения си боклук или отпадъци в поставените за целта кошчета.
 15. Настоящите указания са поставени на видни места в базата  и в сайта на Мачирски спорт.
 16. Кихане или кашляне се прави в лакътя, а не в дланта. Ако е в салфетка, тя веднага се изхвърля на обезопасено място. Околното пространство веднага се почиства.

ПРОТОКОЛ ЗА ДЕЙСТВИЕ В СЛУЧАЙ НА СЪМНЕНИЕ ЗА КОРОНАВИРУС

При наличие на един или повече симптоми при дете (кашлица, кихане, задух, болки в гърлото, умора, гастроинтестинални оплаквания, висока температура и др.):

 1.     Първоначално поведение
 • Детето да се изолира незабавно в предназначено за такъв случай помещение, докато не се прибере у дома или докато не му се обърне внимание от медицински специалист. На детето се поставя маска, съобразена с възрастта му.
 • Незабавно да се осъществи връзка с родителите/настойниците и да се изиска да вземат детето, като се съобразяват с необходимите превантивни мерки.
 • На родителите/настойниците да се припомнят процедурите, които трябва да следват – да се избягва физически контакт и да се консултират с лекуващия лекар на семейството, за да реши дали е необходимо да се направи тест.
 • След като детето напусне помещението, да се извърши щателна дезинфекция няколко часа по-късно.
 • Да се спазват превантивните и ограничителните мерки стриктно.
 • Да се приеме отново детето за занимания срещу медицинска бележка от семейния лекар, че това е допустимо.
 1.     В случай на положителен тест на дете
 • Да се информират екипите на Детски център Playhouse! и Мачирски спорт и  незабавно да се свържат със съответната РЗИ.
 • Предприемат се мерките за идентифициране на контактните лица.
 • Да се почисти и дезинфекцира щателно помещенията и предметите, до които е имало контакт детето в последните 48 часа.
 • Да се информират контактните лица на детето за стъпките, които трябва  да предприемат.

При наличие на един или повече симптоми при възрастен (кашлица, кихане, задух, болки в гърлото, умора, гастроинтестинални оплаквания, висока температура и др.):

 1.  Първоначално поведение
 •           Да се изолира незабавно възрастният човек и да му се даде маска, ако връщането у дома не е възможно в същия момент. Да се спазват ограничителните мерки.
 •           Да се избягва физическия контакт с други лица и да се консултира с лекуващия си лекар, който ще реши дали е нужно да се направи тест.
 •           След като лицето напусне помещението, да се извърши щателна дезинфекция няколко часа по-късно.
 •           Да се спазват превантивните и ограничителните мерки стриктно.
 1.     В случай на положителен тест
 •   Да се информира директора, който трябва незабавно да се свърже със съответната РЗИ.
 •   Може да се оцени рискът от разпространение на инфекцията в семейството и в зависимост от това да се предприемат най-адекватните мерки за изолацията в конкретния случай.
 •   Да се предприемат  мерки за идентифициране на контактните лица.
 •   Да се информират контактните лица на възрастния за стъпките, които ще трябва да предприемат.
 •   Да извърши щателно почистване и дезинфекция на помещенията и предметите, до които е имало контакт лицето в последните 48 часа.