СКИ УИКЕНД НА БОРОВЕЦ

Съботно-неделните ни курсове по ски на Боровец са подходящи за всички любители на снежните спортове, които се спускат уверено и бързо по сини, червени и черни писти с успоредни ски. Обучението е интензивно, като основната цел е да се работи върху техниката на каране и нейното усъвършенстване. Участниците ще пробват различни терени, ще упражняват динамичен карвинг, къси ритмични завои и каране в дълбок сняг (ако има условия) под ръководството на опитни учители и треньори.

Обучението се провежда на всички писти в к.к. Боровец, в партньорство с хотел Самоков.

Максималният брой участници в групата е до 10 души.

Съботно-неделните групови курсове по ски се провеждат всяка събота и неделя, като минималният брой участници е 4 души.

НАЧАЛНИ ДАТИ

Пакет „Експерти“: 

 • Всеки уикенд от 06.01.2024 г.

*Продължителността на пакета зависи от Вашия избор – може да бъде от 1 до 6 дни. Ние препоръчваме 5- и 6-дневните пакети като най-ефективни.

**Обучението се провежда в поредни уикенди.

СКИ ЦЕНИ СЕЗОН 23/24

Пакет „ЕКСПЕРТИ“ (к.к. Боровец)

Цени:

 • 6-дневен ски курс – 885 лв.
 • 5-дневен ски курс – 745 лв.
 • 4-дневен ски курс – 620 лв.
 • 3-дневен ски курс – 555 лв.
 • 2-дневен ски курс – 350 лв.
 • 1 ден ски обучение – 230 лв.

Цените включват:

4 часа обучение по ски с лицензиран ски учител

Ски екипировка – ски, щеки и обувки

Трансфер София – Боровец – София

Планинска застраховка

Топъл обяд* в хотел Самоков (*обядът включва супа, основно ястие и десерт)

Пакетът не включва лифт карта за съоръженията на к.к. Боровец. Вижте цените на лифт картите тук.


ОТСТЪПКИ:

 • Отстъпка за втори курс/ втори член на семейството – 5 %
 • Отстъпка за трети и всеки следващ курс / отстъпка за трети член на семейството – 10 %
 • Семеен пакет * (двама родителя и две деца) – 10 % на четирите пакета

*В зависимост от възрастта и уменията на членовете на семейството, има възможност обучението да се проведе от един учител. Има възможност за заплащане на две части.

 • Отстъпките се прилагат когато пакетите са с един и същ период на изпълнение в последователни дни (понеделник-петък) или поредни уикенди.
 • Отстъпките не могат да се комбинират и важат само за 4-, 5- и 6-дневни курсове.

ЗАПИСВАНЕ И ОРГАНИЗАЦИЯ

1. ЗАПИСВАНЕ

Записвания за обучение по ски и сноуборд се приемат от понеделник до четвъртък, 09:00 ч. – 18:00 ч. 

Заявки за записвания се приемат с попълнена резервационна форма в сайта ни.

Преди да преминете към резервация, внимателно да се запознаете с нашите Общи условия.

При потвърждение на резервацията ще получите Договор, който е необходимо да върнете подписан и да направите пълно предплащане.

2. ПЛАЩАНЕ

Пълно плащане е необходимо да се направи най-късно до 10 дни преди началната дата на избрания курс по някой от следните начини:

 • по БАНКОВ ПЪТ на сметка: Мачирски Спорт ЕООД, Банка: ДСК АД,  IBAN: BG09STSA93000001434073, BIC: STSABGSF. 
 • с ДЕБИТНА/КРЕДИТНА КАРТА, след получаване на искане директно на Вашия телефон чрез SMS или e-mail през системата МyPOS.

*Ако плащането е направено от юридическо лице, е необходимо да изпратите данни за издаване на фактура.

**При липсата на извършено плащане до 10 дни преди началната дата, резервацията се анулира.

В случаите, когато курсистът е лице под 18 г., негов родител/настойник е длъжен да информира „Мачирски спорт“ за налични специфични заболявания/особености в поведението на участника в курса.

3. ТРАНСФЕР

Трансферът с шатъл бус е включен в пакетната цена само при предварително записване през резервационната ни форма.

! При пакет “ЕКСПЕРТИ” отпътуването е единствено от НС „Васил Левски“ в 07:45 ч.

4. ЗАСТРАХОВКА

Планинската застраховка е включена в пакетната цена само при предварително записване през резервационната ни форма. Застрахователната полица е сключена с компания Евроинс АД и е с покритие до 1000 лв. за медицински и спасителни разходи. При настъпване на застрахователно събитие Клиентът трябва да се свърже с „Мачирски спорт“ незабавно. „Мачирски спорт“ може да откаже да застрахова клиент и не носи отговорност при настъпило застрахователно събитие, в случай че Клиентът не е предоставил коректни лични данни (три имена, ЕГН). 

При записване на курс препоръчваме да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане. Застраховката може да се сключи във всеки офис на ЗАД Армеец до 5 дни след извършено плащане и не по-малко от 10 дни преди началото на ски курса.

5. ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА И ОБЛЕКЛО

При записване, деца с лична ски/сноуборд екипировка се приемат след като родителят гарантира нейната пригодност и надеждност, за което подписва Общи условия и е направена консултация с представител на „Мачирски Спорт“ относно размера и пригодността на екипировката. За начинаещи, размерът на ските/сноуборда, не трябва да бъде по-висок от брадичката на обучавания. Личната екипировка трябва да бъде надписана.

Участниците в курсовете трябва задължително да са облечени с подходящо зимно облекло.

Желателно е екипът да бъде от две части – яке и панталон, за да позволява лесно събличане (в автобус, в базата, на открито) и за децата трябва да включва още:

 • Децата да са обути с ¾-ти чорапи (термо) или чорапогащник. НЕ се препоръчва обуването на къси чорапи, дебели вълнени чорапи или повече от един чифт обикновени чорапи.
 • Детски зимни ръкавици може и с един пръст, но НЕ плетени.
 • Каска или зимна шапка, която да покрива ушите.
 • Детска раница с етикет с име на детето, адрес и телефон на родителя.
 • Резервни чифт чорапи, ръкавици и допълнителна тениска (чифт бельо за малките).
 • Слънчеви очила с висока UV защита, препоръчително тип маска.

Децата да са предварително намазани със слънцезащитен крем (SPF +15), но не хидратиращ.

ОПАСНИ са шалове, връзки, висящи аксесоари.

В случай че забравите/загубите личната си екипировка, незабавно ни информирайте, за да съдействаме с намирането й.

6. СКИ КАРТА

Пакет “Експерти” не включва лифт карта. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства за закупени карти при преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства при възпрепятстване провеждането на курса на обучение по ски или сноуборд, причинено от преустановено ползване на влек и лифт съоръжения, собственост на „Мачирски спорт“ или на друг лифт оператор.

7. ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБУЧЕНИЕТО

Груповото обучение по ски/сноуборд е 4 часа на ден – два часа преди обяд (10:00 – 12:00 ч.), обедна почивка от 45 мин. и два часа след обяд (13:00 – 15:00 ч).

При пакет “Експерти” обедната почивка се осъществява в ресторанта на хотел “Самоков”, к.к. Боровец.

Клиентите трябва да си осигурят малък термос/шише с вода.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 1. Клиентът може да се откаже от целия курс или само от част от курса, без да дължи неустойка до 10 дни преди началото на курса чрез изпратен email на reservations@machirski-sport.com
 2. При отказване в по-кратък срок от 10 дни преди началната дата на курса, се възстановяват 70% от пакетната цена.
 3. Клиентът може да отложи началото на избрания курс за друг период в срок до 5 дни преди началната дата на услугата, в писмен вид на email reservations@machirski-sport.com. Крайната дата, до която клиентът може да отлага курс е 31.03.2024 г. След тази дата средства не се възстановяват.
 4. При отказване на клиента от курса след началната дата/ неявяване на съответен ден от курса/ преустановяване на обучението по време на ден от курса независимо от естеството на причината, средства не се възстановяват. При записване на курс препоръчваме да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане. Застраховката може да се сключи във всеки офис на ЗАД Армеец до 5 дни след извършено плащане и не по-малко от 10 дни преди началото на ски курса.
 5. Клиентът има право да прехвърли своите права и задължения по договора на трето лице, като уведоми в писмен вид минимум 5 дни предварително „Мачирски спорт“ на следния имейл: reservations@machirski-sport.com. В зависимост от спецификата на избрания вид курс, може да се наложи доплащане от третото лице.
 6. Парични средства се възстановяват до края на Сезон 2024, след предоставяне на касов бон и/или фактура/платежно нареждане.
 7. Клиентът се задължава да спазва правилата за безопасност на пистите на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“, „Алеко“, кк Боровец.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА „МАЧИРСКИ СПОРТ“

 1.  „Мачирски спорт“ може да промени началната дата на курса, ако условията за провеждане не са подходящи, като е длъжен да съгласува промяната с Клиента и новите дати на курса трябва да са в подходящо за Клиента време. При невъзможност от страна на Клиента за отработване на курса на обучение в друг период – внесената сума за курса се възстановява в пълен размер.
 2. „Мачирски спорт“ може да преустанови изпълнението на ден/дни от курс след началната дата, ако условията на провеждане възпрепятстват нормалното провеждане на курса, като съгласува новите дати за дните с Клиента, като те трябва да са в подходящо за Клиента време. При невъзможност от страна на Клиента за отработване на дните в друг период, внесената сума за неизползваните дни от курса се възстановява. Суми се възстановяват до края на Сезон 2024.
 3. В случай, че минималният брой участници, необходим за реализирането на даден курс, не е събран, “Мачирски спорт” трябва да информира Клиента, най-късно до 24 часа преди началната дата, като му предложи алтернативи. Ако клиентът не приеме нито една алтернатива, ‘Мачирски спорт” възстановява заплатената сума в пълен размер.
 4. „Мачирски спорт“ не носи отговорност за загубени/забравени или откраднати вещи. При загубена/забравена вещ Клиентът е длъжен да уведоми „Мачирски спорт“ до 24 часа. Желателно е Клиентът да предостави точна информация за марка, модел, цвят на изгубената вещ, за да може „Мачирски спорт“ да съдейства за намирането й.
 5. „Мачирски спорт“ не носи отговорност при нарушен график на работа на училището, вследствие на проблем с почистването или проходимостта на пътя София – Ветровала – Офелии; София – Алеко, София – кк Боровец, София – Мальовица, както и при аварии, свързани с електрозахранването.
 6. „Мачирски спорт“ може да преустанови предоставянето на услуги на Клиент, който с поведението си застрашава здравето и безопасността на останалите Клиенти; нарушава правилата за безопасност на пистите на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“, „Алеко“, кк Боровец. и създава предпоставки за инциденти. В този случай, “Мачирски спорт” не дължи възстановяване на средства за неизползваната част от услуга.

РЕКЛАМАЦИИ

 1. Клиентът има право на рекламация за всяко несъответствие на услугата с договореното.
 2. Рекламацията се подава устно или писмено до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното. 
 3. При предявяване на рекламация, Клиентът посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт. При подаване на рекламация, Клиентът задължително прилага и документите, на които се основава претенцията: касова бележка или фактура; протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното. 
 4. Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е поръчана услугата или на имейл: office@machirski-sport.com. При предявяването, „Мачирски спорт“ описва рекламацията в регистър, като на Клиента се издава документ, съдържащ датата, номера, под който рекламацията е вписана в регистъра, вида на услугата и подпис на лицето, приело рекламацията. 
 5. Когато Туроператорът удовлетвори рекламацията, той издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на потребителя.  

ДРУГИ УСЛОВИЯ

За неизпълнение на общите условия за някоя от страните се прилагат разпоредбите на ЗЗД и българското законодателство.

 

Последна актуализация: декември 2023 г.