Детски планинарски лагер в Рила

Рила – “водната планина на Траките”

19.08. – 25.08.2024г.

 

Не случайно Рила е получила това име – то е с тракийски произход и означава “водна планина” –  едни от най-впечатляващите езерни групи, както и изворите на някои от най-пълноводните реки в България се намират именно тук!

Вдъхновени от нейната красота, ще поемем на 7-дневно пътешествие из Рилските дебри! Ще бродим из долините на Малка Урдина, Урдина река и Бели Искър,  ще достигнем до  някои от най-емблематичните езера в Мальовишкия дял на Рила – Йончево, Еленино и Мальовишките езера

Предвидили сме изкачване на връх Мальовица, катерене на скали, катерене по дървета със системата “Мънки хардуеър” и алпийски тролей над река.

Заниманията по планинарство са изключително важни за придобиването на добра планинарска култура. В програмата сме включили лекции и демонстрации, с които участниците ще придобият базови познания за опасностите в планината, правилата за безопасност, оказване на първа помощ на пострадал, както и физико-географски данни за района. 

Ще имаме време и за забавления – игри, танци и лагерен огън! 🙂

 

Програмата е подходяща за деца на възраст 7+ години и техните родители.

Необходима екипировка: удобна раница, яке, дълги панталони, маратонки или други удобни за ходене обувки (препоръчително е да са туристически), шапка, очила, дъждобран, ръкавици, слънцезащитен крем.

Участниците трябва да са клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и планината дрехи. 

 

 

Място и час на отпътуване/ връщане:

 • 08:00 ч. – паркинга пред централния вход на НС “Васил Левски”. Желателно е участниците да дойдат минимум 15 минути преди часа на отпътуване.
 • 17:30 – 18:00  ч. – паркинга пред централния вход на НС “Васил Левски”.

ЦЕНИ

 

Промо цена до 30.06.2024г. – 840.00 лв. на дете до и над 12 год.

 

Редовни цени след 30.06.2024г.

 • Цена за дете до 11.99 г. – 880.00 лв.
 • Цена за дете над 12 г. – 910.00 лв.

 

Цените включват:

 • 6 нощувки в хотел „Мальовица“*** в двойни, тройни и четворни стаи на редовни и доп. Легла (тип разтегателен фотьойл/ диван)
 • Изхранване на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря)
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Планински водач/представител на „Мачирски Спорт“
 • Занимания по програма на „Мачирски Спорт“ (преходи, занимания по планинарство, катерене на скали, катерене по дървета, алпийски тролей над река, лекции за безопасност и оказване на помощ на пострадал)
 • Застраховка “Злополука“ с покритие до 1000лв.

 

Цените НЕ включват:

 • лични разходи

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 1. Записването за програмата се извършва предварително с изпратен имейл на: office@machirski-sport.com. Ако имате въпроси, можете да ни намерите на 0886 006 0 67.
 2. Потребителят трябва да се запознае с нашия Информационен формуляр.
 3. След потвърждение от наша страна, ще получите Договор, който е необходимо да върнете попълнен и подписан от Ваша страна.
 4. Заплащането на програмата се извършва по следните начини:
  • Плащане с банкова карта, след получаване на искане за плащане – изпратено директно до Вашия мобилен телефон или имейл.
  • По банков път на следната банкова сметка: Банка ДСК АД IBAN: BG09STSA93000001434073 BIC: STSABGSF (*като в основание следва да посочвате две имена на детето/децата и името на програмата).
 1. Можете да се запознаете с Политиката и Декларацията за поверителност на личните данни на „Мачирски спорт“ ЕООД.
 2. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се запознаете с нашия Инструктаж за безопасност.
 3. Краен срок за записване и плащане: 19.07.2024г.
 4. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже, без да дължи неустойка е 19.07.2024г.
 5. При индивидуални анулации до 31.07.2024г., се възстановяват 50% от сумата.
 6. При индивидуални анулации след 31.07.2024г., парични средства не се възстановяват.
 7. При анулация в деня на отпътуване, както и след началната дата – парични средства не се възстановяват, но ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да използва застраховката “Отмяна на пътуване”.
 8. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да посочи друго лице, което да ползва правата му по туристическата услуга, в срок не по-малко от 48 часа преди началната дата на предоставяне, ако заменящият го отговаря на конкретните изисквания за осъществяването на услугата. В противен случай, ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото индивидуално да променя цената на услугата в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната.
 9. Крайният срок, в който ТУРОПЕРАТОРЪТ трябва да информира ПОТРЕБИТЕЛЯ дали минималният брой участници е събран и програмата ще се реализира, е до 15 дни преди пътуването.
 10. Специфични особености по конкретната програма са посочени в договора.
 11. В случай на увеличение на цените на горивата, Мачирски Спорт си запазва правото да промени цената на програмата.

 

*Фирмата си запазва правото на промени в програмата при непредвидени обстоятелства.

*** Програмата е запазен продукт на Мачирски Спорт ЕООД. ***

РЕЗЕРВИРАЙ ДЕТСКИ ЛАГЕР