Като водеща компания в областта на планинския туризъм и снежните спортове, през зимата дейността ни се съсредоточава на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“ и „Алеко“ на Витоша, където е позиционирано ски и сноуборд училище „Мачирски“.

Благоприятното местоположение на туристическите и ски центрове и качеството на предлаганите услуги бързо ни превърнаха в едно от предпочитаните ски училища в България. Ски училището притежава собствени бази и влекове.

 

ОФЕЛИИ

Ски център Офелии – най-доброто място за начално обучение по снежни спортове на Витоша. На 1550 м. надморска височина, скътана в гористия пояс на планината, зоната е защитена от силни ветрове. Два влека тип „паничка“ и един детски влек тип „корда“ обслужват една зелена писта, две детски зони и единствения в страната детски фън парк. Отличните условия и организация гарантират един забавен, разнообразен и най-вече ефективен процес на обучение.

Съоръжения на ски писта „Офелии“, собственост на „Мачирски Спорт“:

 • Влек тип паничка „Офелии – Изток“: Дължина на линията: 140 м.
 • Влек тип паничка „Офелии – Запад“: Дължина на линията: 180 м.
 • Влек, тип „Корда“ –  Дължина 60 м.

 

ВЕТРОВАЛА

Ски зоната е разположена на 1510 м. надморска височина, на 2,5 км. от местността „Златни мостове“. Гардеробът и помещенията са разположени непосредствено до плаца за обучение. Пистата предлага отлични условия за начално обучение и усъвършенстване за всички възрасти. Дължината на склона е 450 м., ширината е между 30 и 90 метра, а денивелацията 70 м. Зоната се обслужва от 2 влека тип „паничка“, единият от които е собственост на „Мачирски Спорт“ и един детски влек тип „корда“.

Съоръжения на ски писта „Ветровала“, собственост на „Мачирски Спорт“:

 • Влек тип паничка „Ветровала“ – Дължина на линията: 260 м.
 • Влек, тип „Корда“ –  Дължина 60 м.

 

АЛЕКО

За по-амбициозните, желаещи да постигнат майсторско ниво, предлагаме обучение и целенасочен тренировъчен процес на ски център  „Алеко“. Намира се на 1820 м. надморска височина и предлага няколко различни опции за каране на писти с различна трудност. Базата на ски училището е разположена в района на хижа „Алеко“, до долна станция на ски влек „Заека“.

Цени на влек карти – сезон 2016/2017

Тип влек За всички възрасти
Влек тип „паничка“ за цял ден 16,00 лв.
Влек тип „паничка“ за 1/2 ден 12,00 лв.
Влек „корда“ 5,00 лв.

Работно време на съоръженията, стопанисвани от „Мачирски Спорт“ ЕООД:

 • Понеделник – Петък: от 09:30 ч. до 15:00 ч.; обедна почивка: 12:00 ч. – 12:30 ч.
 • Събота – Неделя: oт 09:00 ч. до 16:00 ч., без обедна почивка.

Условия за ползване на закупените влек карти за съоръжения, собственост на Мачирски Спорт ЕООД

 1. Закупената влек карта за съоръженията, собственост на „Мачирски Спорт“ ЕООД (Ветровала, Офелии-Изток и Офелии- Запад) важи и за трите съоръжения.
 2. Влек картите се продават само и единствено на касите на „Мачирски Спорт“на ски центрове „Офелии“ и „Ветровала“.
 3. Полудневната карта за влековете на „Мачирски Спорт“ може да се ползва до 12:00 ч. и след 12:00 ч.
 4. Влек картата за съоръженията, собственост на „Мачирски Спорт“ ЕООД е с включена застраховка. Тя предоставя покритие на всички клиенти, ползващи въжената линия, включително и по време на упражняване на зимни спортове по маркирани писти. Застраховката е валидна при следните условия:
  •    при представяне на влек карта и касов бон;
  •    само за инциденти настъпили на пистите на ски център Офелии и Ветровала;
  •    само за инциденти настъпили в редовното работно време на влековете;
  •    само за инциденти настъпили на стопанисваните от „Мачирски Спорт“ съоръжения.
 5. Собственикът на съоръженията не носи отговорност и не възстановява средства за закупени влек карти при преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства. В случай, на преустановяване ползването на съоръженията собственост на „Мачирски Спорт“ ЕООД поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства, настъпили в рамките на 30 мин. от закупуването на влек картата (което се удостоверява с касов бон), средствата се възстановяват.
 6. Туроператорът не носи отговорност и не възстановява средства при възпрепятстване провеждането на курса на обучение по ски или сноуборд, причинено от преустановено ползване на влек и лифт съоръжения, собственост на Туроператора или на друг лифт оператор.
 7. Всякакви оплаквания и рекламации отнасящи се до услугите по продажбата на влек карти се разглеждат, ако са депозирани в писмена форма в офиса на „Мачирски Спорт“ или на email office@machirski-sport.com най-късно до 24 часа след изтичане на валидността на влек картата.
 8. Клиентите са длъжни да изпълняват всички указания, посочени на табелите по трасето на влека и на обслужващия персонал.
 9. Съоръженията могат да бъдат ползвани единствено от клиенти, които имат нужните умения.
 10. На Клиенти, които с поведението си застрашават безопасността на останалите клиенти и нормалното функциониране на съоръженията, ще бъде отказван достъп до съоръженията.
 11. От съображения за сигурност, влек съоръженията на писта „Офелии“ и писта „Ветровала“ могат да се ползват единствено от сноубордисти, които са курсисти на ски и сноуборд училище „Мачирски“.