„Мачирски Спорт“ ЕООД е водеща компания в областта на планинския туризъм и снежните спортове в България. През зимата дейността ни се съсредоточава на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“ и „Алеко“ на Витоша, където е позиционирано ски и сноуборд училище „Мачирски“.

Благоприятното местоположение на туристическите и ски центрове и качеството на предлаганите услуги бързо ни превърнаха в едно от предпочитаните ски училища в България. Ски училището притежава собствени бази и влекове на писта „Офелии“ и писта „Ветровала“.

 

Ски център „Офелии“

Ски писта „Офелии“ – категория – зелена; дължина – 180 м.; ширина – 100 м.; денивелация – 25 м. среден наклон до 15%.

Ски център „Офелии“ е най-доброто място за начално обучение по снежни спортове на Витоша. На 1550 м. надморска височина, скътана в гористия пояс на планината, зоната е защитена от силни ветрове. Отличните условия и организация гарантират един забавен, разнообразен и най-вече ефективен процес на обучение.

Съоръжения на ски писта „Офелии“, собственост на „Мачирски Спорт“:

 • Влек тип паничка „Офелии – Запад“: Дължина на линията: 180 м.
 • 3 броя пътеки „Magic Carpet“– 99 м., 30 м., и 35 м. (в детската ски зона)

 

Ски зона „Ветровала“

Ски писта „Ветровал“ – категория – синя; дължина – 350 м.; ширина – 60-100 м.; денивелация – 70 м. /среден наклон до 20%./

Ски зона „Ветровала“ е разположена на 1510 м. надморска височина, на 2.5 км. от местността „Златни мостове“. Пистата предлага отлични условия за начално обучение и усъвършенстване за всички възрасти.

Съоръжения на ски писта „Ветровала“, собственост на „Мачирски Спорт“:

 • Влек тип паничка „Ветровала“ – дължина на линията: 260 м.
 • Детски влек – Дължина 100 м.

Ски център „Алеко“

За по-амбициозните, желаещи да постигнат майсторско ниво, предлагаме обучение и целенасочен тренировъчен процес на ски център „Алеко“. Намира се на 1820 м. надморска височина и предлага няколко различни опции за каране на писти с различна трудност. Базата на ски училището е разположена в района на хижа „Алеко“, до долна станция на ски влек „Заека“.

Мальовица и Осогово

От сезон 2018/2019 организираме обучението на напреднали скиори и сноубордисти на пистите на Мальовица и Осогово.

Цени на влек карти за сезон 2019/2020

 

ВЛЕК КАРТАЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ
Влек карта за 1 ден25 лв.
Семеен пакет за 1 ден (родител+2 деца или двама родители+1 дете)69 лв.

 

Работно време на каса:

 • Понеделник – Петък: 09:30 – 14:30 ч.
 • Събота – Неделя: 09:00 – 15:30 ч.

Работно време на съоръжeнията, стопанисвани от „Мачирски Спорт“ ЕООД:

 • Понеделник – Петък: 09:30 ч. – 15:00 ч.; обедна почивка: 12:00 ч. – 12:30 ч.
 • Събота – Неделя: oт 09:00 ч. до 16:00 ч., без обедна почивка

Условия за ползване на закупените влек карти за съоръжения, собственост на „Мачирски Спорт“ ЕООД

 

 1. Закупената Ски карта важи за всички съоръжения, стопанисвани  от „Мачирски Спорт“ ЕООД (влекове тип „Паничка“ на Ветровала  и Офелии; детски влек на Ветровал и влекове тип „Пътека“ на Офелии).
 2. Картите се продават само и единствено на касите на „Мачирски Спорт“ на ски центрове „Офелии“ и „Ветровала“.
 3. Ски картата за съоръженията, стопанисвани от „Мачирски Спорт“ ЕООД е с включена застраховка. Тя предоставя покритие на всички клиенти, ползващи съоръженията, включително и по време на упражняване на зимни спортове по маркирани писти (Офелии и Ветровал) . Застраховката е валидна при следните условия:
  – при представяне на ски карта и касов бон;
  – само за инциденти, настъпили на пистите на ски център Офелии и Ветровала;
  – само за инциденти, настъпили в редовното работно време на влековете;
  – само за инциденти, настъпили на стопанисваните от „Мачирски Спорт“ съоръжения.
 4. Собственикът на съоръженията не носи отговорност и не възстановява средства за закупени ски карти при преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства.
 5. Туроператорът не носи отговорност и не възстановява средства при възпрепятстване провеждането на курса на обучение по ски или сноуборд, причинено от преустановено ползване на влек и лифт съоръжения, собственост на Туроператора или на друг лифт оператор.
 6. Клиентите са длъжни да изпълняват всички указания, посочени на табелите по трасето на влека и на обслужващия персонал.
 7. Съоръженията могат да бъдат ползвани единствено от клиенти, които имат нужните умения.
 8. На Клиенти, които с поведението си застрашават безопасността на останалите клиенти и нормалното функциониране на съоръженията, ще бъде отказван достъп до съоръженията, като не се дължат никакви компенсации за закупените от тях карти.