Сезон 2018/2019 приключи успешно! Ще ви очакваме отново следващата зима 🙂

ЗАПИСВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ

1. Записване

Записванията за курсовете по ски или сноуборд на „Мачирски Спорт“ се правят всяка седмица до четвъртък включително по следните начини:

 • Лично в офиса на „Мачирски Спорт“ на ул. „Цар Шишман“ № 19, партер. Работно време на офиса: от понеделник до четвъртък, 09:00 – 18:30 ч. В петък офисът не работи с клиенти.
 • Онлайн – чрез попълнена Форма за записване и попълнен и подписан ДОГОВОР-сезон-2019, който се изпраща на email reservations@machirski-sport.com – всеки четвъртък до 18:30 ч.

Записванията по email са валидни само след писмено потвърждение от наша страна и направено пълно предплащане на избрания курс в офиса ни или по банков път.

За записване на ски или сноуборд обучение е необходима следната информация:

 1. Три имена на курсиста
 2. ЕГН или рождена дата (за планинска застраховка)
 3. Вид курс: ски или сноуборд
 4. Продължителност на курса
 5. Тип пакет:
 • Стандартен пакет Витоша
 • Пакет за напреднали „Мальовица/Осогово“
 • Пакет „Зимна ваканция“
 • Промо пакет „Фикс“
 • Промо пакет „Коледна промоция“
 1. Дати/период на курса
 2. Ако желаете екипировка: ръст и номер на обувки на курсиста
 3. Транспорт: от коя спирка ще се качва и слиза курсиста – сп. Национален стадион „Васил Левски“ / По бул. България: спирка ШЕЛ, спирка бул. Гоце Делчев, спирка БИЛА / спирка БОЯНА.
 4. Телефон за връзка
 5. В случаите, когато курсистът е лице под 18 г., негов родител/настойник е длъжен да информира Туроператора за налични специфични заболявания/особености в поведението на лицето.
 6. Вид и начин на плащане: банков превод, в брой или с карта на POS терминал в офиса на „Мачирски Спорт“.
 7. Ако плащането е по банка: три имена и ЕГН на наредител за издаване на фактура. При заплащане след 12:00 ч. в четвъртък, Клиентът трябва да изпрати сканирано платежно нареждане.

2. Заплащане

Заплащане на курсовете по ски и сноуборд на „Мачирски Спорт“ може да се направи:

 • В брой или с карта на POS терминал – в офиса на „Мачирски Спорт“ на ул. „Цар Шишман“ № 19, партер – до четвъртък включително, всяка седмица.
 • По банков път – банков превод по сметката на „Мачирски Спорт“: до четвъртък включително, всяка седмица.

Мачирски Спорт ЕООД
Банка: ДСК АД
IBAN: BG09STSA93000001434073
BIC: STSABGSF

3. Планинска застраховка

Планинската застраховка е включена в пакетната цена само при предварително записване в офиса или чрез email. Застрахователната полица е сключена с компания Евроинс АД и е с покритие до 1000 лв. за медицински и спасителни разходи.

 • При настъпване на застрахователно събитие е необходимо незабавно да се свържете с Туроператора.
 • Туроператорът може да откаже да застрахова клиент и не носи отговорност при настъпило застрахователно събитие, в случай, че Клиентът не е предоставил коректни лични данни (три имена, рождена дата/ЕГН).

4. Екипировка

Деца с лична екипировка се приемат:

 • След като родителят гарантира нейната пригодност и надеждност, за което подписва Общи условия.
 • След направена консултация с представител на „Мачирски Спорт“ относно размера и пригодността на предоставената екипировка.

*За начинаещи, размерът на ските/сноуборда, не трябва да бъде по-висок от брадичката на обучаващия.

5. Цени и отстъпки

Цените на ски и сноуборд курсове на „Мачирски Спорт“:

 • Включват: избрания вид пакет и застраховка (*при предварителна заявка на email или в офиса ни).
 • НЕ включват: влек карта, изхранване, лични разходи.

Различните пакети имат свои собствени условия и отстъпки.

6. Влек карти

 1. Закупената влек карта „2 в 1“ важи за съоръженията, стопанисвани  от „Мачирски Спорт“ ЕООД (три влека „паничка“: Ветровала, Офелии-Изток и Офелии-Запад и два влека „корда“ на Офелии и Ветровал). Закупената влек карта „корда“ е валидна единствено за двата влека тип „корда“ на Офелии и Ветровал.
 2. Влек картите се продават само и единствено на касите на „Мачирски Спорт“ на ски центрове „Офелии“ и „Ветровала“ или в офиса на „Мачирски Спорт“.
 3. Влек картата за съоръженията, собственост на „Мачирски Спорт“ ЕООД е с включена застраховка. Тя предоставя покритие на всички клиенти, ползващи въжената линия, включително и по време на упражняване на зимни спортове по маркирани писти. Застраховката е валидна при следните условия:
  – при представяне на влек карта и касов бон;
  – само за инциденти настъпили на пистите на ски центрове Офелии и Ветровала;
  – само за инциденти настъпили в редовното работно време на влековете;
  – само за инциденти настъпили на стопанисваните от „Мачирски Спорт“ съоръжения.
 4. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства за закупени влек карти при преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства. В случай на преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства, настъпили в рамките на 30 мин. от закупуването на влек картата (което се удостоверява с касов бон), средствата се възстановяват.
 5. Съоръженията могат да бъдат ползвани единствено от клиенти, които имат нужните умения.
 6. На Клиенти, които с поведението си застрашават безопасността на останалите клиенти и нормалното функциониране на съоръженията, ще бъде отказван достъп до съоръженията, като средствата за закупените от Клиента влек карти не се възстановяват.

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБУЧЕНИЕТО

1. Отпътуване, маршрут и връщане

Клиентът уточнява мястото за качване и слизане при изпращане на заявката. Транспортът се осъществява с автобуси и бусове, обозначени с табели на „Мачирски Спорт“. При записване, Клиентът получава информация в кой автобус трябва да се качи.

Отпътуване:

Автобусът отпътува от Национален Стадион „Васил Левски“ в 08:15 ч. в посока Витоша и спира на следните места:

 • 08:35 ч. – Спирка „ШЕЛ“- автобусна спирка след бензиностанция Шел (Shell) на бул. „България”
 • 08:40 ч. – Спирка „Гоце Делчев“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”
 • 08:45 ч. – Спирка „БИЛА“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и ул. „Тодор Каблешков“
 • 08:50 ч. – Спирка „СКИОРКА“ в кв. Бояна – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен и Беловодски път в кв. Бояна

Желателно е Клиентът да чака в 08:30 ч. на избраната от него спирка. Автобусът преминава по-късно, но не може да прави престой на спирките и да изчаква закъснели клиенти.

Връщане:

На връщане спирките са разположени от срещуположната страна, в посока център, като отново са след кръстовищата.

На спирка „Скиорка“ автобусът спира преди кръстовището около 15:45 – 16:00 ч.

Автобусът пристига на НС „Васил Левски“ в 16:30 – 16:45 ч.

2. Времетраене на груповото обучение

Груповото обучение по ски/сноуборд е 4 часа на ден – от 10:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 15:00 ч. От 12:00 до 12:45 ч. групата има обедна почивка.

Клиентите трябва да си осигурят малък термос/шише с вода и сух пакет храна. По време на обедната почивка на клиентите се предоставя безплатно чай.

НЕОБХОДИМА ЕКИПИРОВКА

 

Участниците в курсовете трябва задължително да са облечени с подходящо облекло.

Желателно е екипът да бъде от две части – яке и панталон. Екипът за ски трябва да позволява лесно събличане (в автобус, в базата, на открито) и трябва да включва още:

 • Децата да са обути с ¾-ти чорапи (термо) или чорапогащник. НЕ се препоръчва обуването на къси чорапи, дебели вълнени чорапи или повече от един чифт обикновени чорапи.
 • Детски зимни ръкавици може и с един пръст, но НЕ плетени.
 • Каска или зимна шапка, която да покрива ушите.
 • Детска раница с етикет с име на детето, адрес и телефон на родителя.
 • Резервни чифт чорапи, ръкавици и допълнителна тениска (чифт бельо за малките).
 • Слънчеви очила с висока UV защита, препоръчително тип маска.
 • Децата да са предварително намазани със слънцезащитен крем (SPF +15), не хидратиращ.

!ОПАСНИ: шалове, връзки, висящи аксесоари.

При използване на собствена екипировка тя трябва да бъде надписана и съобразена с височината (до брадичката) и възможностите на детето.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Права и задължения на Клиента

 • Клиентът може да се откаже от целия курс или само от част от курса, без да дължи неустойка, до 2 работни дни преди началото на курса в офиса на Мачирски Спорт или чрез email. Изключение са промоционалните пакети (пакет „Фикс“, „Коледна промоция“), които не могат да бъдат анулирани.
 • Клиентът може да отлага или променя ден от своя до 24 часа преди съответната дата, в писмен вид на email оffice@machirski-sport.com или със съобщение (sms) на тел. +359 885 04 22 44. Промени в по-кратък срок, независимо от причината, не се приемат и пропуснатият ден не може да бъде отработен. Клиентът може да отработва отложен ден/дни в рамките на 3 седмици от заявената крайна дата на курса. При просрочване на трите седмици за отработване, денят/дните не се отработват.  При просрочване на трите седмици и пропуснат цял курс на Клиента се възстановяват 70% от стойността на курса курс (изключение са Промоционалните пакети, които не могат да бъдат променяни и  анулирани)
 • При ползвани три дни от 4-, 5- и 6-дневен курс на обучение, средствата не се възстановяват.
 • При отказване след използван 1 ден при двудневен пакет, както и при ползвани 1 или 2 дни от 3-, 4-, 5- и 6-дневен курс, от пакетната цена се приспада сумата за съответния ден по ценоразписа, обявен в уебсайта на Мачирски Спорт – machirski-sport.com. Изключение са Промоционалните пакети, за които средства не се възстановяват при отказване/анулиране.
 • За ползван ден се счита ден, в който Клиентът е пристигнал на територията на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“ и „Алеко“.
 • Пропуснати дни се отработват единствено до приключване на съответния ски сезон. След приключване на ски сезона „Мачирски спорт“ задържа 100% неустойка за всички неизползвани услуги.
 • Клиентът има право да прехвърли своите права и задължения по договора на трето лице, като уведоми в писмен вид предварително Мачирски спорт“. В зависимост от спецификата на избрания вид курс може да се наложи  доплащане.
 • Парични средства се възстановяват само след представяне на касов бон и/или фактура. Парични средства се възстановяват  в рамките на конкретния ски сезон.
 • Клиентът се задължава да спазва правилата за безопасност на пистата на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“ и „Алеко“.
 • „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства при възпрепятстване провеждането на курса на обучение по ски или сноуборд, причинено от преустановено ползване на влек и лифт съоръжения, стопанисвани от „Мачирски спорт“ или на друг лифт оператор, поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства.
 • При предварително закупена влек карта за съоръженията, стопанисвани от Мачирски спорт и настъпване на авария или други форсмажорни обстоятелства, при които ползването на влек е възпрепятствано от началото на работното време за целия ден – средствата за влек картата за съответния ден се възстановяват след показване на разходен документ (касов бон/фактура).

2. Права и задължения на Туроператора

 • “Мачирски спорт” може да промени началната дата на курса, ако условията за провеждане не са подходящи. „Мачирски спорт“ е длъжен да съгласува промяната с Клиента, като новите дати на курса трябва да са
  в подходящо за Клиента време. При невъзможност от страна на Клиента за отработване на курса на обучение в друг период – внесената сума за курса се възстановява.
 • “Мачирски спорт” може да преустанови изпълнението на дни от курс след началната дата, ако условията на провеждане възпрепятстват нормалното провеждане на курса, като съгласува новите дати за дните с Клиента – те трябва да са в подходящо за Клиента време. При невъзможност от страна на Клиента за отработване на дните в друг период – внесената сума за неизползваните дни от курса се възстановява.
 • Суми се възстановяват единствено до приключване на съответния ски сезон.
 • Желателно е Клиентът ясно да обозначи личната си екипировка.
 • „Мачирски спорт“ не носи отговорност за загубени/забравени или откраднати вещи. При загубена/забравена вещ Клиентът е длъжен да уведоми „Мачирски спорт“ до 24 часа. Желателно е Клиентът да предостави точна информация за марка, модел, цвят на загубената вещ, за да може „Мачирски Спорт“ да съдейства за намирането й.
 • „Мачирски спорт“ не носи отговорност при нарушен график на работа на училището, вследствие на проблем с почистването или проходимостта на пътя София – Ветровала – Офелии; София – Алеко, както и при аварии, свързани с електрозахранването.

РЕКЛАМАЦИИ

 • Клиентът има право на рекламация за всяко несъответствие на услугата с договореното. Рекламацията се подава устно или писмено.
 • При предявяване на рекламация, Клиенът посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт. При подаване на рекламация, Клиентът задължително прилага и документите, на които се основава претенцията: касова бележка или фактура; протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното.
 • Рекламацията може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното. При предявяването, „Мачирски спорт“ описва рекламацията в регистър, като на Клиента  се издава документ, съдържащ датата, номера, под който рекламацията е вписана в регистъра, вида на услугата и подпис на лицето, приело рекламацията.
 • Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е поръчана услугата; на адрес: София, ул. „Цар Шишман“ 19 или на мейл: office@machirski-sport.com. Когато търговецът удовлетвори рекламацията, той издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на потребителя.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

 • За неизпълнение на общите условия за някоя от страните се прилагат разпоредбите на ЗЗД и българското законодателство.

Последно обновяване: Декември 2018