ИНФОРМАЦИЯ

Обучението може да бъде индивидуално и групово.

Индивидуалното обучение се провежда с от 1 до 3-ма души.

При Груповото обучение минималният брой участници е 4 души, максималният брой е съобразен с възрастта и нивото на каране на участниците, като при децата до 7 години, той е 6-8 човека, а при по-големите деца и възрастни – 12 души. При по-напредналите групи може да достигне и 15 души в група.

 

Съобразно възрастта и нивото на каране на участниците, ние сме подготвили три различни пакета за обучение по ски и сноуборд:

 • Пакет “ДЕТСКА СКИ ГРАДИНА” подходящ е за деца на възраст 4-7 г., от абсолютно начинаещи до каране с  успоредни ски (включително) . Провежда се основно на писта Офелии.
 • Пакет “НАЧАЛНО ОБУЧЕНИЕ” – предназначен е за деца на възраст 7 + години, тинейджъри и възрастни. Подходящ е за напълно начинаещи, хора изкарали 1-2 курса, скиори, които имат базови умения, но са пропуснали някой друг ски сезон и искат да ги опреснят. Началното обучение покрива всички елементи от клас “А”, до елемент успоредни ски, включително . Участниците се разделят на различни групи, съобразени с възрастта и уменията им. Обучението се провежда основно на писта Офелии, а при подходяща снежна покривка и преценка на ски учителя, може да се проведе на писта Ветровал. Сноуборд обучението се провежда на писта Офелии.
 • Пакет “НАПРЕДНАЛИ” подходящ е за деца, на възраст 7 + години, тинейджъри и възрастни, които имат 2-3 сезона с 15-20 дни каране през всеки от тях, владеят елементите от клас “А”, могат да карат с успоредни ски и се спускат по сини, червени и черни писти. Обучението се провежда на писта “Лале”, ПП Витоша.

ЦЕНИ

Детска ски градина 4-7 г.1 ден2 дни3 дни4 дни5 дни6 дни
Групово обучение120 лв.225 лв.290 лв.365 лв.430 лв.475 лв.

 

Цените включват: обучение според избрания пакет, екипировка (ски, щеки, обувки/ сноуборд+обувки), влек карта* за съоръжения на Мачирски спорт. Планинската застраховка и транспортната услуга са включени в цената само при предварително онлайн записване.

* Влек картата е включена в цената при пакети „Детска ски градина“, „Начално обучение“ и „Индивидуално обучение“. При пакет „Напреднали“ не е включена влек карта в цената.

**Транспортната услуга при индивидуалното обучение е включена в цената при предварително записване за минимум 4 часа обучение на ден.

 

Отстъпки

 • Отстъпка за втори курс/ втори член на семейството – 5 %
 • Отстъпки за трети и всеки следващ курс / отстъпка за трети член на семейството – 10 %
 • Семеен пакет * (двама родителя и две деца) *В зависимост от нивото на каране и възрастта на членовете на семейството, има възможност обучението да се проведе от един учител – 10 % на четирите пакета
 • Отстъпка при минимум 6 деца, записани за пакет „Детска ски градина“ – 8 % на всеки пакет. *Ако децата са на едно ниво на каране и приблизително близка възраст, групата може да бъде водена от един учител.
 • Отстъпка при минимум 6 души, записани за пакет „Начално обучение“ или „Напреднали“ – 5 % на всеки пакет. *Ако всички участници са на едно ниво на каране и приблизително близка възраст, обучението може да се проведе от един учител
 • Отстъпките не могат да се комбинират и важат само за 4, 5 и 6 дневни курсове
 • Отсъпките при индивидуалното обучение за втори и трети член на семейството (5 и 10 %) важат при записване за минимум 4 часа обучение на ден

ЗАПИСВАНЕ

 1. Записванията за обучението по ски или сноуборд се правят от понеделник до четвъртък, 09:00 ч. – 18:30, единствено онлайн – чрез попълнен ДОГОВОР и подписани Общи условия, които се изпращат на email reservations@machirski-sport.com . Записванията са валидни само след писмено потвърждение от страна на „Мачирски Спорт“ и направено пълно предплащане.
 2. Плащането може да бъде направено:
 • по банков път на сметка: Мачирски Спорт ЕООД

Банка: ДСК АД,  IBAN: BG09STSA93000001434073, BIC: STSABGSF. 

Ако плащането е направено от юридическо лице, е необходимо да изпратите данните за фактура.

При заплащане след 12:00 ч. в  петък, Клиентът трябва да изпрати сканирано платежно нареждане на email: reservations@machirski-sport.com.

 • с банкова карта, след получаване на искане директно на Вашия телефон чрез СМС или e-mail.

    3. За записване е необходима следната информация:

 •      Имена на курсиста
 •      ЕГН или рождена дата (за планинска застраховка)
 •      Вид курс: ски или сноуборд
 •      Продължителност на курса
 •      Вид пакет
 •     Дати/период на курса
 •     Предходно обучение/ниво на каране – можете да посочите писта, на която сте карали/елемент на обучение, до който сте стигнали или брой курсове, които сте изкарали
 •     Ако желаете екипировка: ръст и номер на обувки на курсиста
 •    Транспорт: от коя спирка ще се качва и слиза курсиста – сп. Национален стадион „Васил Левски“ / По бул. България: спирка ШЕЛ, спирка бул. Гоце Делчев, спирка БИЛА / спирка БОЯНА (Скиорка).
 •     Телефон за връзка

В случаите, когато курсистът е лице под 18 г., негов родител/настойник е длъжен да информира „Мачирски спорт“ за налични специфични заболявания/особености в поведението на участника в курса.

      4. Планинската застраховка и транспортната услуга са включени в пакетната цена само при предварително записване чрез email. Застрахователната полица е сключена с компания Евроинс АД и е с покритие до 1000 лв. за медицински и спасителни разходи. При настъпване на застрахователно събитие Клиентът трябва да се свърже с „Мачирски спорт“ незабавно. „Мачирски спорт“ може да откаже да застрахова клиент и не носи отговорност при настъпило застрахователно събитие, в случай че Клиентът не е предоставил коректни лични данни (три имена, ЕГН).

      5. При записване, деца с лична екипировка се приемат след като родителят гарантира нейната пригодност и надеждност, за което подписва Общи условия и след направена консултация с представител на „Мачирски Спорт“ относно размера и пригодността на екипировката. За начинаещи, размерът на ските/сноуборда, не трябва да бъде по-висок от брадичката на обучавания.

     6. При записване за пакет „Детска ски градина“ или „Начално обучение“, в пакетната цена е включена и карта за ползване на съоръженията, стопанисвани от „Мачирски Спорт“. Пакет  „Напреднали“ не включва лифт карта. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства за закупени влек карти при преустановяване ползването на съоръженията поради лоши метеорологични условия, авария или други форсмажорни обстоятелства. „Мачирски спорт“ не носи отговорност и не възстановява средства при възпрепятстване провеждането на курса на обучение по ски или сноуборд, причинено от преустановено ползване на влек и лифт съоръжения, собственост на „Мачирски спорт“ или на друг лифт оператор.

     7. При записване може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“, с покритие за Ковид риск, срещу допълнително заплащане Застраховката може да се сключи до 5 дни от извършено плащане и при не по-малко от 10 дни преди датата на ски курса. Информация за застраховката можете да видите  ТУК.

ОРГАНИЗАЦИЯ

 1. Транспорт

При записване, Клиентът избира коя от посочените спирки ще ползва за качване и слизане. Транспортът се осъществява с автобуси и бусове, обозначени с табели на „Мачирски Спорт“. Задължително условие за използването на организирания транспорт е носенето на маска. При записване Клиентът получава информация в кой автобус трябва да се качи. Автобусът отпътува от НС „Васил Левски“ в 08:15/08:30 ч. и спира на следните места:

 •         спирка „ШЕЛ“ – автобусна спирка след бензиностанция Шел (Shell) на бул. „България”;
 •         спирка „Гоце Делчев“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”
 •         спирка „БИЛА“ – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и ул. „Тодор Каблешков“
 •         спирка „Скиорка“ в кв. Бояна – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен и Беловодски път в кв. Бояна – в 08:45 ч.

Желателно е Клиентът да чака в 08:30 ч. на избраната от него спирка. Автобусът преминава по-късно, но не може да прави престой на спирките и да изчаква закъснели клиенти. На връщане спирките са разположени от срещуположната страна, в посока център, като отново са след кръстовищата. На спирка „Скиорка“ автобусът спира преди кръстовището около 15:45 – 16:00 ч.

Автобусът пристига на НС „Васил Левски“ в 16:30 – 16:45 ч. 

В случай на  непредвидена ситуация, можете да ни информирате на +359885042244.

 1. Времетраене на груповото обучение

Груповото обучение по ски/сноуборд е 4 часа на ден – два часа преди обяд (10:00 – 12:00 ч.), обедна почивка от 45 мин. и два часа след обяд (13:00 – 15:00 ч).

Клиентите трябва да си осигурят малък термос / шише с вода; сух пакет храна. По време на обедната почивка на клиентите се предлага безплатно чай, като е необходимо да си носят канче или чаша за многократна употреба.

 1. Необходима екипировка

Участниците в курсовете трябва задължително да са облечени с подходящо облекло.

 •         Желателно е екипът да бъде от две части – яке и панталон. Екипът за ски трябва да позволява лесно събличане (в автобус, в базата, на открито) и трябва да включва още:
 •         Децата да са обути с ¾-ти чорапи (термо) или чорапогащник. НЕ се препоръчва обуването на къси чорапи, дебели вълнени чорапи или повече от един чифт обикновени чорапи.
 •         Детски зимни ръкавици може и с един пръст, но НЕ плетени.
 •         Каска или зимна шапка, която да покрива ушите.
 •         Детска раница с етикет с име на детето, адрес и телефон на родителя.
 •         Резервни чифт чорапи, ръкавици и допълнителна тениска (чифт бельо за малките).
 •         Слънчеви очила с висока UV защита, препоръчително тип маска.

Децата да са предварително намазани със слънцезащитен крем (SPF +15), не хидратиращ.

!ОПАСНИ: шалове, връзки, висящи аксесоари.

При използване на собствена екипировка тя трябва да бъде надписана и съобразена с височината (до брадичката) и възможностите на детето.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 1. Клиентът може да се откаже от целия курс или само от част от курса, без да дължи неустойка, до 2 дни преди началото на курса чрез изпратен email на оffice@machirski-sport.com  При отказване в по-кратък срок се възстановяват 70% от пакетната цена. Клиентът може да отлага или променя ден от своя курс до 24 часа преди съответната дата, в писмен вид на email оffice@machirski-sport.com или със съобщение (sms) на тел. +359 885 04 22 44. Промени в по-кратък срок, независимо от причината, не се приемат и пропуснатият ден не може да бъде отработен. Клиентът може да отработва отложен ден/дни в рамките на 3 седмици от заявената крайна дата на курса. При просрочване на трите седмици за отработване, денят/дните не се отработват. След изтичане на трите седмици и пропуснат цял курс на Клиента се възстановяват 70% от пакетната цена.
 2. При отказване след ползвани 2 дни от 4-дневен,  3 дни от 5-дневен, 4 дни от 6-дневен курс, средства не се възстановяват. При отказване след използван 1 ден при 2- и 4-дневен пакет, както и ползвани 1 или 2 дни от 3-, 5- и 6-дневен пакет или 3 дни от 6-дневен пакет,  от пакетната цена се задържа сумата за използвания брой дни по ценоразписа, обявен в уебсайта на „Мачирски Спорт“ – www.machirski-sport.com, като  разликата се възстановява. За ползван се счита ден, в който Клиентът е отпътувал с организирания транспорт или  е пристигнал на територията на ски центрове Офелии/ Ветровал/ Алеко.
 3. Пропуснати дни се отработват единствено до 31.03.2021 г. След този срок, „Мачирски спорт“ задържа 100% неустойка за всички неизползвани услуги, освен, ако няма индивидуална друга договорка с Клиента. Клиентът има право да прехвърли своите права и задължения по договора на трето лице, като уведоми в писмен вид предварително „Мачирски спорт“. В зависимост от спецификата на избрания вид курс, може да се наложи  доплащане от третото лице.
 4. Парични средства се възстановяват само след представяне на касов бон и/или фактура. Парични средства се възстановяват  до 31.03.2021 г. Срещу допълнително заплащане може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката може да се сключи до 5 дни от извършено плащане и при не по-малко от 10 дни преди датата на ски курса. Вижте пълната информация за застраховката ТУК.
 5. Клиентът се задължава да спазва правилата за безопасност на пистите на ски центрове „Офелии“, „Ветровала“ и „Алеко“.

Права и задължения на „Мачирски спорт“

 1.  „Мачирски спорт“ може да промени началната дата на курса, ако условията за провеждане не са подходящи, като е длъжен да съгласува промяната с Клиента и новите дати на курса трябва да са в подходящо за Клиента време. При невъзможност от страна на Клиента за отработване на курса на обучение в друг период – внесената сума за курса се възстановява. „Мачирски спорт“ може да преустанови изпълнението на ден/дни от курс след началната дата, ако условията на провеждане възпрепятстват нормалното провеждане на курса, като съгласува новите дати за дните с Клиента – те трябва да са в подходящо за Клиента време. При невъзможност от страна на Клиента за отработване на дните в друг период – внесената сума за неизползваните дни от курса се възстановява. Суми се възстановяват до 31.03.2021 г.
 2. Желателно е Клиентът ясно да обозначи личната си екипировка.
 3. „Мачирски спорт“ не носи отговорност за загубени/забравени или откраднати вещи. При загубена/забравена вещ Клиентът е длъжен да уведоми „Мачирски спорт“ до 24 часа. Желателно е Клиентът да предостави точна информация за марка, модел, цвят на загубената вещ, за да може Туроператорът да съдейства за намирането й.
 4. „Мачирски спорт“ не носи отговорност при нарушен график на работа на училището, вследствие на проблем с почистването или проходимостта на пътя София – Ветровала – Офелии; София – Алеко, както и при аварии, свързани с електрозахранването.

РЕКЛАМАЦИИ

 1. Клиентът има право на рекламация за всяко несъответствие на услугата с договореното. Рекламацията се подава устно или писмено.  При предявяване на рекламация, Клиенът посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт. При подаване на рекламация, Клиентът задължително прилага и документите, на които се основава претенцията: касова бележка или фактура; протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното. Рекламацията може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното. При предявяването, „Мачирски спорт“ описва рекламацията  в регистър, като на Клиента  се издава документ, съдържащ датата, номера, под който рекламацията е вписана в регистъра, вида на услугата и подпис на лицето, приело рекламацията. Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е поръчана услугата или на мейл: office@machirski-sport.com . Когато Туроператорът удовлетвори рекламацията, той издава акт за това, който се съставя в два екземпляра, и предоставя задължително един екземпляр на потребителя.  

ДРУГИ УСЛОВИЯ

За неизпълнение на общите условия за някоя от страните се прилагат разпоредбите на ЗЗД и българското законодателство.

 

Последна актуализация: Декември 2020 г.

ВАЖНО!

Противоепидемични мерки и правила при провеждането на обучение от ски и сноуборд училище Мачирски спорт ЕООД

С изброените по-долу правила за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на ски центрове Офелии и Ветровал се създава организация на работата и вътрешния ред при организирането на обучение по ски и сноуборд  от Мачирски спорт ЕООД.

 • Всеки клиент трябва да разполага с личен дезинфектант, маска/бъф или бандана и мокри кърпички.
 • При качване в организирания транспорт, ръцете на участниците се дезинфекцират, всеки участник ползва маска/ бъф ( мултифункционална яка) или бандана, която да покрива носа и устата.
 • Участници със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица и повишена телесна температура не се допускат до организирания транспорт и занимания.
 • В базите участниците трябва да спазват разстояние от минимум 1,5 м. помежду си, както и да ползват маска/бъф, бандана.
 • Поставени са на видно място информационни табели, които информират участниците за задължението да се спазва физическа дистанция и хигиена на ръцете.
 • За поддържане на добра хигиена, клиентите имат осигурен достъп до санитарни възли, както и до поставени дезинфектанти в базите.
 • Проведен е инструктаж на екипа за следене проявата на симптоми от участниците
 • Обучението се провежда в групи до 10 души
 • Отстоянието между учениците по време на обучението да не бъде по-малко от 1 м
 • Избягват се методи на обучение и подпомагане на учениците чрез директен контакт (учител-ученик или  ученик-ученик). Учителите трябва да носят маска/бъф/бандана
 • Учителите по снежни спортове трябва да съобразяват и недопускат при водене на ученици да се получава струпване на групи.
 • Да се избягва максимално преместването на клиенти от една група в друга.
 • Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум 2 пъти дневно, в т.ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докоснат от екипа и участниците.
 • Използва се естествената вентилация, докато температурите позволяват.

Виж всички правила ТУК

Документи за сваляне:

ДОГОВОР-сезон 2021