ЛЯТНА ПРИКЛЮЧЕНСКА ЗАНИМАЛНЯ

за деца от 6 до 16 год.

10 юли – 08 септември, понеделник – петък

 

Посрещаме 25-тото лято от създаването на Мачирски спорт с нова, още по-разнообразна програма за нашата Лятна приключенска занималня!

Какво сме Ви подготвили?

Всяка седмица ще бъде тематична като в три от дните (вторник-четвъртък) ще пътешестваме до дестинации извън София, свързани с конкретната тема.

 Ще посещаваме културно-исторически обекти, занаятчийници и арт работилници, ферми, тайни пещери, водопади, ще обикаляме из чудни екопътеки, ще видим антични крепости, възрожденски комплекси и още много красоти из българските планини и долини!

Понеделник и петък са посветени на люлката на българския туризъм – емблематичната планина Витоша. В Приключенски център Офелии Ви очакват планински преходи, спортно и скално катерене, въжени предизвикателства (алпийски тролей и въжени мостове), отборни игри, занимания по екология и планинарство – от основните правила за безопасност до това как да ди направим импровизиран бивак, как да се ориентираме по карта, как да окажем помощ на пострадал. Сериозен акцент в програмата е и да се научим как да опазваме природата.

 

СЕДМИЧНА ПРОГРАМА:

Всяка седмица е посветена на различна тема, заниманията по дни са със следната програма:

 • Понеделник – екскурзия до приключенски център Офелии (ПП Витоша). Занимания по катерене, планинарство, ориентиране, екология, въжени предизвикателства и игри.
 • Вторник, Сряда, Четвъртък – екскурзии извън София. Природните обекти, занаятчийници, работилници и културно-исторически обекти, които ще посетим са съобразени с темата на седмицата.
 • Петък – екскурзия до приключенски център Офелии (ПП Витоша). Занимания по катерене, планинарство, ориентиране, екология, въжени предизвикателства и игри.

 

ТЕМИ НА СЕДМИЦИТЕ:

 • 07-11.08 – Пътешествие към българския бит и култура
 • 14-18.08Млад катерач и ориентировач

 • 21-25.08 – “Витоша  – близка, красива  и непозната” – програма само на Витоша

 • 28.08-01.09 Бъдещ планинар

 • 04-08.09 – Крепости

Разгледайте подробна програма тук

 

ДЕТАЙЛИ НА ПРОГРАМАТА:

 • Период: 10 юли – 08 септември, понеделник – петък
 • Възраст на децата: 6+ годишни
 • Продължителност: 08:15 ч. – 17:30 ч.

*Програмата се осъществява при събрана група от 15 деца

 

√ Необходима екипировка: удобна раница; яке; маратонки/обувки, удобни за ходене; шапка; очила; дъждобран; фенерче. Децата да си носят сух пакет храна и  шише с вода.

√ Децата трябва да са клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и планината дрехи.

 

Само в ПОНЕДЕЛНИК и ПЕТЪК деца, които живеят в близост до маршрута на автобуса могат да се качат от следните места:

 • Спирка ШЕЛ – автобусна спирка след бензиностанция ШЕЛ на бул. „България” в посока Витоша
 • Спирка Гоце Делчев – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев” в посока Витоша
 • Спирка БИЛА – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и  бул. „Тодор Каблешков“ в посока Витоша; срещу мол България
 • Спирка Скиорка (кв. Бояна) – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен и Беловодски път в кв. Бояна

 

Отпътуване: 08:30 ч. – Национален Стадион „Васил Левски“

Връщане: 17:30 ч. – Национален Стадион „Васил Левски“

 

ВАЖНО!

Мачирски Спорт ЕООД е водещ туроператор в областта на планинския туризъм и зимните спортове. Дълги години активно и целенасочено работим за популяризирането и развитието на планинския туризъм и снежните спортове, както сред подрастващите, така и сред техните родители.

Всяка дейност в планината е съпроводена от известен риск от нараняване. Основни принципи в нашата дейност са: опазване здравето и живота на участниците; предотвратяване на риска от физическа или психологическа травма; спазване на правилата за безопасност в планината и не допускане на крайни екстремни ситуации!

 

***ПРОГРАМАТА Е ЗАПАЗЕН ПРОДУКТ НА МАЧИРСКИ СПОРТ***

ЦЕНИ

 

Цена за цяла седмица: 425.00 лв.

Цена за втора и всяка следваща седмица: 400.00 лв.

Цена за цяла седмица за второ дете от семейството: 400.00 лв.

Цена за втора и всяка следваща седмица: 380.00 лв.

Цена за 1 ден: 90.00 лв.

 

Отстъпка “Приятели” – при записване на повече от две деца за един и същ период, всяко получава 5 % намаление.

Отстъпките са валидни, когато двете деца посещават занималнята в един и същи период.

 

Цената включва:

 • 3 екскурзии до близки до София дестинации (вторник,сряда и четвъртък)
 • 2 екскурзии на Витоша (понеделник и петък)
 • Ползване на базите на Мачирски спорт по време на екскурзиите на Витоша
 • Занимания по планинарство на Витоша 
 • Спортно катерене и въжени предизвикателства 
 • Леки преходи, съобразени с възрастта на децата
 • Квалифициран представител на Мачирски спорт, който съпровожда децата през цялото време
 • Застраховка “Злополука”

 

Цената не включва: 

 • Лични разходи
 • Обяд

 

* Само в ПОНЕДЕЛНИК  и ПЕТЪК  срещу допълнително заплащане може да заявите топъл обяд от Арт дом Витоша – Горски пъб. Вижте Седмично детско меню. Цена на ден на дете: 14.00 лв.

**Срещу допълнително заплащане можете да сключите застраховка “Отмяна на пътуване”. Важно! За сключване на застраховката е необходимо да има минимум 10 дни преди началната дата на услугата.

Важно! В някои от седмиците може да има доплащане като това ще бъде посочено в описанието на програмата.

В случай на увеличение на цените на горивата, Мачирски Спорт си запазва правото да промени цената на програмата.

ПРОГРАМА

 

Всяка седмица е посветена на различна тема, заниманията по дни са със следната програма:

 • Понеделник – екскурзия до приключенски център Офелии (Природен парк Витоша). Занимания по катерене, планинарство, ориентиране, екология, въжени предизвикателства и игри.
 • Вторник, Сряда, Четвъртък – екскурзии извън София. Природните обекти, занаятчийници, работилници и културно-исторически обекти, които ще посетим са съобразени с темата на седмицата.
 • Петък – екскурзия до приключенски център Офелии (Природен парк Витоша). Занимания по катерене, планинарство, ориентиране,  екология, въжени предизвикателства и игри.

 

ТЕМИ НА СЕДМИЦИТЕ:

АВГУСТ

07-11.08 – Пътешествие към българския бит и култура

Програмата включва 2 екскурзии до Приключенски център Офелии, Природен парк Витоша, 3 екскурзии до: Ферма и занаятчийница; Музей с грънчарска работилница и тъкане на стан; Читалище с работилница за правене на хляб.

14-18.08 – Млад катерач и ориентировач

Програмата се провежда изцяло на Витоша. Децата ще имат интензивни занимания по планинарство, ще се научат как да се ориентират с карта и компас, ще усвоят основни възли и техники в катеренето. Освен на изкуствена стена за катерене, ще могат да пробват катерене и на скали.

21-25.08 – „Витоша – близка, красива и непозната”

Програмата е посветена изцяло на планината Витоша. Всеки ден ще има преход до различна дестинация, сред които са предвидени и някои от панорамните върхове на Витоша. Основната цел е децата да придобият добра планинарска култура и важни знания за природния парк.

28.08 – 01.09 – Бъдещ планинар

Програмата включва занимания по планинарство и ориентиране: придвижване по немаркирани пътеки; пробване на различни способи за слизане по стръмни терени; импровизирани способи за преминаване над реки; планирани и непланирани биваци и способи за транспортиране на пострадал.

 


СЕПТЕМВРИ

04-08.09 – Крепости*

Програмата включва 2 екскурзии до Приключенски център Офелии, Природен парк Витоша, посещение на крепостите Кракра, Хисарлъка и Боженишки урвич.

*Необходимо е доплащане за входни такси – около 6 лв.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 1. Записването за програмата се извършва предварително с изпратен имейл на: office@machirski-sport.com. При възникнали въпроси, можете да се свържете с нас на телефони: 0886 05 00 66, 0886 006 067; 0885 04 22 44.
 2. След потвърждение от наша страна, ще получите ДОГОВОР, който е необходимо да върнете попълнен и подписан от Ваша страна.
 3. Заплащането се извършва по следните начини:
 • Плащане с банкова карта, след получаване на искане за плащане – изпратено директно до Вашия мобилен телефон или имейл.
 • По банков път на следната банкова сметка: Банка ДСК АД IBAN: BG09STSA93000001434073 BIC: STSABGSF

*като в основание следва да посочвате и имената на детето/децата и „Лятна занималня“.

 1. Можете  да се запознаете с Политиката и Декларацията за поверителност на личните данни на „Мачирски спорт“ ЕООД, които могат да бъдат намерени на: https://www.machirski-sport.com/about-us/
 2. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се запознаете с нашия Инструктаж за безопасност.
 3. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от услугата без да дължи неустойка, е до 5 дни преди началната дата.
 4. При отказ по-кратък от 5 дни и преди началната дата на програмата, се възстановяват 50% от сумата.
 5. При отказ от услугата в първия ден от програмата, както и след началната дата, независимо от естеството на причината, средства не се възстановяват.
 6. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да посочи друго лице, което да ползва правата му по услугата, в срок не по-малко от 48 часа преди началната дата на услугата, ако заменящият го отговаря на конкретните изисквания за осъществяването на услугата. В противен случай, ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото индивидуално да променя цената на услугата,  в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната. За заплащане на цената по настоящия договор и разходите, свързани със замяната ПОТРЕБИТЕЛЯТ  и заместващото го лицето, носят солидарна отговорност пред ТУРОПЕРАТОРА.
 7. При отказване на заявения кетъринг, парични средства не се възстановяват.
 8. Дете, което застрашава с поведението си психическото и физическо здраве на другите деца и/или системно нарушава реда и дисциплината, и/или накърнява достойнството на ТУРОПЕРАТОРА като цяло, и/или на неговите служители, или на друго дете, се отстранява от заниманията, като договорът се прекратява едностранно от ТУРОПЕРАТОРА, без да се възстановяват внесените такси по т.2.2. Тази мярка се прилага когато приложените по-рано възпитателни мерки, подходи, включително съвместни усилия между персонала на ТУРОПЕРАТОРА и родителите/настойниците, не са дали резултат.
 9. Крайният срок за уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛЯ, че минималният брой участници не е набран, поради което програмата се отменя е 5 (пет ) дни преди началната дата на програмата.
 10. Срещу допълнително заплащане може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след извършено плащане и до 10 дни преди датата на отпътуване.
 11. В случай на увеличение на цените на горивата, Мачирски Спорт си запазва правото да промени цената на програмата.

 

*** Програмата е запазен продукт на Мачирски Спорт ЕООД ***

РЕЗЕРВИРАЙ ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ: