ЛЯТНА ПРИКЛЮЧЕНСКА ЗАНИМАЛНЯ

20 юни – 09 септември 2022 г.

 

Готови ли сте да творите, да пътешествате, да летите в космоса, да се върнете в ерата на динозаврите, да се докоснете до магията на киноизкуството и анимацията или да изследвате структурата на Земята?  Да, всичко това е възможно с нашата Лятна приключенска занималня!

Създадена, за да откликне на несломимото детско любопитство по най-увлекателния начин, в програмата са включени ателиета и работилници, целящи да запознаят децата с различни науки и изкуства, използвайки иновативни образователни подходи. Вторниците и четвъртъците са посветени на науката и изкуството – под формата на работилници децата ще правят вълнуващи научни експерименти, ще творят с природни материали, ще изпробват музикални инструменти. Заниманията са специално подбрани, за да грабват децата от първия миг, да ги провокират, а докато изработват модели и макети, които да им напомнят за изживяното лятно приключение, те неусетно трупат знания и умения. 

Неизменна част от Лятната приключенска занималня са заниманията по планинарство и екология. Какви правила трябва да спазваме в планината, какви са опасностите, които тя крие, как да се справим сами в екстремни ситуации, как да окажем помощ на пострадал  и как да опазваме природата – това са само част от темите и познанията, които децата ще придобият чрез практически упражнения. Алпийските способи за преодоляване на препятствия са любими на децата, за това и тази година ще се спускаме с алпийски тролей над реката и разбира се – ще се катерим и играем! 

Приключенията и работилниците се провеждат в района на база Офелии, където разполагаме с удобни къщички, стена за катерене и различни въжени предизвикателства.

Всяка сряда се отправяме на по-далечна експедиция до някоя тайна пещера, прохладен водопад, на гости на кончетата или….хм, ела и ще видиш къде 🙂

ОЧАКВАМЕ ТЕ 🙂

 

Цената включва:

 • Занимания по планинарство на Витоша 
 • Спортно катерене и въжени предизвикателства 
 • Леки преходи, съобразени с възрастта на децата
 • 2 работилници/ателиета (вторник и четвъртък) с партньор
 • Екскурзия извън София (всяка сряда)
 • Квалифициран представител на Мачирски спорт, който съпровожда децата през цялото време
 • Входни такси за обектите, когато има предвидени такива
 • Застраховка

Цената не включва: 

 • Лични разходи и храна

*Възможност за поръчка на топъл обяд от частна детска кухня Хер Бебе – 10 лв. дете/ден

 

Важна информация:

 • Програмата е подходяща за деца на възраст 7+ години.
 • Необходима екипировка: удобна раница; яке; маратонки/обувки, удобни за ходене; шапка; очила; дъждобран; фенерче. Децата да си носят сух пакет храна и малко шише с вода.
 • Децата трябва да са клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и планината дрехи.
 • Програмата се осъществява при група от 10 деца
 • При събрана по-малка група, програмата може да се проведе, но ще бъде с променена програма, което ще се съгласува предварително с ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • В случай на увеличение на цените на горивата, Мачирски Спорт си запазва правото да промени цената на програмата.

 

Отпътуване: 08:30 ч. – Национален Стадион „Васил Левски“

Връщане: 17:30 ч. – Национален Стадион „Васил Левски“

 

Клиенти, които живеят в близост до маршрута на автобуса могат да чакат на следните спирки:

Моля да бъдете на мястото, което сте посочили за тръгване, в следните часове:

 • 08:15 ч. – Национален Стадион „Васил Левски“ / връщане в 17:15-17:30 ч.
 • 08:40 ч. – Спирка ШЕЛ – автобусна спирка след бензиностанция ШЕЛ на бул. „България”, в посока Витоша / връщане в 17:00 – 17:15 ч. от отсрещната страна.
 • 08:45 ч. – Спирка Гоце Делчев – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев” в посока Витоша/ връщане в 17:00 ч. от отсрещната страна, след кръстовището.
 • 08:50 ч. – Спирка БИЛА – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и  бул. „Тодор Каблешков“ в посока Витоша; срещу мол България/ връщане в 17:00 ч. от отсрещната страна, на спирката пред магазин “БИЛА” в посока център.
 • 09:00 ч. – Спирка Бояна („Скиорка“) – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен и Беловодски път в кв. Бояна в посока Витоша/ връщане в 16:45 ч. на  отсрещната страна, преди кръстовището.

Важно! Бусчето отпътува от НС “Васил Левски” точно в 08.30 ч., за това бъдете точни 🙂 По спирките трябва да премине във времевия диапазон между 08:40 – 09:00 ч./ 16:45 – 17:15 ч., в зависимост от трафика. Не може да престоява на спирките и да изчаква закъсняващи участници, затова молим да бъдете в посочения час на избраната от Вас спирка 🙂

 

ВАЖНО!

Мачирски Спорт ЕООД е водещ туроператор в областта на планинския туризъм и зимните спортове. Дълги години активно и целенасочено работим за популяризирането и развитието на планинския туризъм и снежните спортове, както сред подрастващите, така и сред техните родители.

Всяка дейност в планината е съпроводена от известен риск от нараняване. Основни принципи в нашата дейност са: опазване здравето и живота на участниците; предотвратяване на риска от физическа или психологическа травма; спазване на правилата за безопасност в планината и не допускане на крайни екстремни ситуации!

 

***ПРОГРАМАТА Е ЗАПАЗЕН ПРОДУКТ НА МАЧИРСКИ СПОРТ***

ПРОГРАМА

Заниманията по планинарство и екология са основен акцент в Лятната приключенска занималня – те се провеждат всеки ден, комбинирани с леки, разнообразни преходи, алпийски способи за преодоляване на препятствия, спортно катерене на изкуствена стена и игри на открито.

Всеки вторник и четвъртък са дни, посветени на науката и изкуството, като тематиката на работилниците и ателиетата е различна всяка седмица.

Всяка сряда организираме екскурзия до близка до София дестинация – конна база, каяк приключение, крепост, пещера, водопад или много други. 

Лятната приключенска занималня се провежда в района на база Офелии, ПП Витоша, където разполагаме с удобни къщички, стена за катерене и различни въжени атракции. 

! Всички маршрути и дестинации се съобразяват с метеорологичните условия и възможностите на участниците. 


ПРИМЕРНА ДНЕВНА ПРОГРАМА

 • 08:15 – 08.30 ч. – Събиране на децата на паркинга пред НС “Васил Левски” и отпътуване към Витоша.
 • 09:30 – 10:00 ч. – Кратък инструктаж 
 • 10:00 – 12:00 ч. – Занимания по програма на Мачирски спорт (преходи/игри). Всеки вторник и четвъртък – научна работилница и арт ателие. Всяка сряда – екскурзия до близка дестинация.
 • 12:00 – 13:00 ч. – Обяд и почивка.
 • 13:00 – 15:00 ч. – Занимания по програма на Мачирски спорт –  лекции, съчетани с игри на открито/ спортно катерене на изкуствена стена/ игри
 • 15:00 – 15:30 ч. – Следобедна закуска
 • 15:30 – 16:30 ч. – Занимания на открито – спортно катерене /алпийски способи за преодоляване на препятствия –  тролей/ въжен мост /слак лента/ комбинирани игри.
 • 16:30 ч. – Отпътуване за София
 • 17:30 ч. – Пристигане в София и изпращане на децата

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 1. Записването за програмата се извършва предварително с изпратен имейл на: office@machirski-sport.com. При възникнали въпроси, можете да се свържете с нас на телефони: 0886 00 60 67, 0886 05 95 55, 0886 05 00 66, 0885 04 22 44.
 2. След потвърждение от наша страна, ще получите ДОГОВОР, който е необходимо да върнете попълнен и подписан от Ваша страна.
 3. Заплащането се извършва по следните начини:
   • Плащане с банкова карта, след получаване на искане за плащане – изпратено директно до Вашия мобилен телефон или имейл.
   • По банков път на следната банкова сметка: Банка ДСК АД IBAN: BG09STSA93000001434073 BIC: STSABGSF

  *като в основание следва да посочвате и имената на детето/децата и „Лятна занималня“.

 4. Можете  да се запознаете с Политиката и Декларацията за поверителност на личните данни на „Мачирски спорт“ ЕООД, които могат да бъдат намерени на: https://www.machirski-sport.com/about-us/
 5. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се запознаете с Противоепидемичните мерки и правила за ограничаване на разпространението на Covid 19 и с нашия Инструктаж за безопасност.
 6. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от услугата без да дължи неустойка, е до 3 дни преди началната дата.
 7. При отказ по-кратък от 3 дни преди началната дата на програмата, се възстановяват 70 % от сумата.
 8. При отказ от услугата след началната дата, независимо от естеството на причината, средства не се възстановяват.
 9. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да посочи друго лице, което да ползва правата му по услугата, в срок не по-малко от 48 часа преди началната дата на услугата, ако заменящият го отговаря на конкретните изисквания за осъществяването на услугата. В противен случай, ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото индивидуално да променя цената на услугата,  в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната. За заплащане на цената по настоящия договор и разходите, свързани със замяната ПОТРЕБИТЕЛЯТ  и заместващото го лицето, носят солидарна отговорност пред ТУРОПЕРАТОРА.
 10. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да отлага или променя някое от предвидените екскурзии до 24 часа преди началната дата, в писмен вид на email оffice@machirski-sport.com . Промени в по-кратък срок, независимо от причината, не се приемат, пропуснатият ден не може да бъде отработен и средства не се възстановяват. 
 11. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да отработва отложен ден/дни в рамките на 2 седмици от крайната дата на услугата. При просрочване на 2-те седмици за отработване, денят/дните не се отработват и средства не се възстановяват. Отработването на отложения ден/дни се съгласува с ТУРОПЕРАТОРА.
 12. При отказване на заявения кетъринг, средства не се възстановяват.
 13. Дете, което застрашава с поведението си психическото и физическо здраве на другите деца и/или системно нарушава реда и дисциплината, и/или накърнява достойнството на ТУРОПЕРАТОРА като цяло, и/или на неговите служители, или на друго дете, се отстранява от заниманията, като договорът се прекратява едностранно от ТУРОПЕРАТОРА, без да се възстановяват внесените такси по т.2.2. Тази мярка се прилага когато приложените по-рано възпитателни мерки, подходи, включително съвместни усилия между персонала на ТУРОПЕРАТОРА и родителите/настойниците, не са дали резултат.
 14. Крайният срок за уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛЯ, че минималният брой участници не е набран, поради което програмата се отменя е 3 (три) дни преди началната дата на програмата.
 15. При събрана по-малка група, програма „Лятна приключенска занималня“ може да се проведе, но ще бъде с променена програма, което ще се съгласува предварително с ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 16. Срещу допълнително заплащане може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след извършено плащане и до 10 дни преди датата на отпътуване.
 17. В случай на увеличение на цените на горивата, Мачирски Спорт си запазва правото да промени цената на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ ПРИКЛЮЧЕНИЕ