5-дневна приключенска програма за деца

„С раничка, карта и компас“

 

За поредно лято с нашите партньори от PlayHouse ще реализираме програмата  “С раничка, карта и компас”, предназначена за деца на възраст 5-8 г.

“С раничка, карта  и компас” е целодневна лятна занималня, изпълнена изцяло с живот сред природата – преходи по маршрути в Природен парк Витоша, спортно катерене, въжени предизвикателства, екипни и комбинирани игри на открито, лекции и практически обучения по планинарство, интерактивни научни и творчески работилници и други много интересни занимания. 

Заниманията са специално подбрани, за да грабват децата от първия миг, да ги провокират, а докато изработват модели и макети, които да им напомнят за изживяното лятно приключение, те неусетно трупат знания и умения. Програмата е направена така, че да задържи интереса както на деца, които са само за една седмица при нас, така и на тези, с които ще се виждаме по-често.

Всички знаем, че децата много обичат да играят, а лятото е най-подходящото време за игри на чист въздух! Затова съвместно с PlayHouse ви предлагаме едно забавно, петдневно приключение, за което всяко дете мечтае!

 

Възможни дати за провеждане:

 • 09.08. – 13.08.2021 г.
 • 16.08 – 20.08.2021 г.

 

Необходима екипировка: удобна раница, яке, обувки/маратонки удобни за ходене, шапка, очила, дъждобран. Препоръчително е децата да ползват крем с фактор. Децата трябва да са снабдени с шише за вода, индивидуални мокри и сухи носни кърпички, дезинфектант за ръце, както и поне 2 броя маски, в случай че детето трябва да носи маска по препоръка на личен лекар. За времето на престой на детето на територията на детски клуб PlayHouse е необходимо да бъдат осигурени пантофи и/или други подходящи обувки за употреба на закрито.

Участниците трябва да са клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и планината дрехи. 

Програмата е подходяща за деца на възраст от 5 до 8 години.

Заниманията се водят от опитни специалисти и са съобразени с възрастовите особености и възможности на децата. Програмата е добре балансирана комбинация от планински преход, алпийски способи за преодоляване на препятствия, екология, комбинирани игри и тренинги за изграждане и затвърждаване на умения и навици за самостоятелно решаване на проблемни ситуации и работа в екип в природна среда. Маршрутите са примерни и могат да бъдат променяни в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на участниците.

 

Всяка дейност в планината е съпроводена от известен риск от нараняване. Основни принципи в нашата дейност са: опазване здравето и живота на участниците; предотвратяване на риска от физическа или психологическа травма; спазване на правилата за безопасност в планината и не допускане на крайни екстремни ситуации.  По време на проявата планинските водачи могат да променят маршрута и заниманията в зависимост от обстоятелствата, след задължително съгласуване с ръководителя на проявата и управителя на фирмата.

 

Организаторите си запазват правото на промени в програмата при непредвидени обстоятелства.

Петдневната приключенска програма е запазен продукт на Мачирски спорт и Детски клуб PlayHouse!!!

Примерна програма

 

08:30 – 09:00 ч. – Приемане на децата в детски клуб „PlayHouse”https://www.playhouse.bg/namerete/

09:00 ч. – Отпътуване от Детски център  „PlayHouse“  в посока Витоша.

10:00 – 12:00 ч. – Занимания по планинарство/Активни занимания на открито* – разнообразна програма за всеки ден.

12:00 – 12:30 ч. – Обяд

12:30 – 13:30 ч. – “Време за мен” – време за отдих, чете на книжки и приказки, тихи игри.

13:30 – 15:30 ч. – Активни занимания на открито* – разнообразна програма за всеки ден. Лека следобедна закуска.

15:45 ч. – Отпътуване за София.

16:30 – 17:00 ч. – Пристигане в Детски клуб „PlayHouse“. 

17:00 – 18:00 ч.Зона за свободна игра, занимания по интереси (арт, ролеви игри, рисуване и други) и прибиране на децата.

 

*Активни занимания на открито: опознавателни преходи в района на Офелии – лекции, съчетани с игри на открито; творчески ателиета/ научно-образователни работилници /вторник и четвъртък/; спортно катерене; алпийски способи за преодоляване на препятствия –  тролей, въжен мост, слак лента, комбинирани игри.

 

Програмата е комбинация от преходи, съобразени с възможностите на децата, игри на открито и закрито в детски клуб PlayHouse, занимания по планинарство, екология, игри и тренинги за изграждане и затвърждаване на умения за самостоятелно решаване на проблемни ситуации и работа в екип в природна среда; спортно катерене, интерактивни арт и научни работилници. Всяка седмица програмата ще бъде различна. В програмата има предвидено “Време за мен” – 60 минути, в което всеки може да се отдаде на свое хоби – четене на книги, слушане на музика, съживяване на приказка и други тихи игри и занимания.

 

Организаторите си запазват правото на промени в програмата при непредвидени обстоятелства.

Петдневната приключенска програма е запазен продукт на Мачирски спорт и Детски клуб PlayHouse!

Цена

Пакетна цена за 5 дни: 320 лв. на дете 

 

*Цената е валидна при записани 10 деца. 

**5% отстъпка за второ дете от семейство (304 лв.).

***5% отстъпка при повторно записване за програмата (304 лв.).

****10% отстъпка при записване за три и повече седмици (290лв.).

Всеки участник може да използва само една отстъпка.

Цената включва:

 • Целодневни грижи за децата и почасови занимания в Детски клуб Playhouse!
 • Транспорт от и до София.
 • Застраховка.
 • Занимания по програма на Мачирски спорт.
 • Творчески ателиета/научно-образователни работилници 
 • Планински водачи/Аниматори.
 • База за настаняване на децата със собствен санитарен възел на Витоша.
 • Всички необходими материали за включените в програмата творчески ателиета/ научни работилници, групови проекти и занимания по интереси. 

*Грижи за деца след 18:00 ч. са възможни само с предварителна заявка от предния ден и се заплащат допълнително по предварително обявен ценоразпис на PlayHouse.

 

Цената не включва: изхранване и разходи от личен характер.

 

*Срещу допълнително заплащане можете да заявите кетъринг – 45 лв./седмица.

Включва: топъл обяд (супа, основно) и лека следобедна закуска от лицензирана детска кухня, като може да се прави избор между вегетарианско и месно меню. Кетърингът се заплаща предварително за цяла седмица. Не се възстановяват средства при пропуснат храноден.

Общи условия

 1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от услугата, без да дължи неустойка, е до 3 работни дни преди началната дата.
 2. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да посочи друго лице, което да ползва правата му по туристическата услуга, в срок не по-малко от 48 часа преди началната дата на предоставяне, ако заменящият го отговаря на конкретните изисквания за осъществяването на услугата. В противен случай, ОРГАНИЗАТОРИТЕ си запазват правото индивидуално да променят цената на услугата в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната.
 3. При отказ в срок, по-кратък от 3 работни дни преди началната дата на първата от екскурзиите по програмата, се възстановяват 70 % от сумата.
 4. При отказ от услугата след началната дата, независимо от естеството на причината, средства не се възстановяват. 
 5. Срещу допълнително заплащане може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след извършено плащане и до 10 дни преди датата на отпътуване.
 6. При отказване на заявения кетъринг, средства не се възстановяват.
 7. Записването за програмата се извършва предварително, чрез изпратен имейл на: office@machirski-sport.com и reservations@machirski-sport.com
 8. След потвърждение от страна на организаторите, ще получите ДОГОВОР, който е необходимо да върнете попълнен и подписан от Ваша страна.
 9. Групите могат да бъдат максимум до 15 деца
 10. Записване е възможно за минимум 5 дни от понеделник до петък. 
 11. За да бъде сформирана група, трябва да има записани минимум 10 деца. 
 12. Крайният срок за уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛЯ, че минималният брой участници не е набран, поради което програмата се отменя е 3 (три) дни преди началната дата на програмата.
 13. Децата се изхранват или от предварително обявеното седмично меню, осигурено от лицензирана детска кухня и заявено от родителите, или от храна, която родителите изпращат на децата си. 
 14. Децата се приемат закусили. В случай че детето не е успяло да закуси, е необходимо родителите да са осигурили храна за закуска в раничката.
 15. Деца със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, кашлица и повишена телесна температура не се допускат до заниманията.
 16. Дете, което застрашава с поведението си психическото и физическо здраве на другите деца и/или системно нарушава реда и дисциплината, и/или накърнява достойнството на ОРГАНИЗАТОРИТЕ като цяло, и/или на техните служители, или на друго дете, се отстранява от заниманията, като договорът се прекратява едностранно от ОРГАНИЗАТОРИТЕ, без да се възстановяват внесените такси .Тази мярка се прилага когато приложените по-рано възпитателни мерки, подходи, включително съвместни усилия между персонала на ОРГАНИЗАТОРИТЕ и родителите/настойниците, не са дали резултат.
 17. Организаторите си запазват правото да откажат достъп или да преустановят участието в програмата на дете, което с поведението си застрашава своята безопасност и/или безопасността на останалите деца. Взетото решение е окончателно и организаторите не дължат никакви компенсации и възстановяване на средства по програма.
 18. Можете  да се запознаете с Политиката и Декларацията за поверителност на личните данни  на „ Мачирски спорт“  ЕООД и Детски клуб „PlayHouse!“, които могат да бъдат намерени на: https://www.machirski-sport.com/about-us/ и https://www.playhouse.bg/politika-poveritelnost/
 19. Задължително е да се запознаете с Мерките за ограничаване на разпространението на Covid 19 на Мачирски спорт и  Детски клуб „PlayHouse! , както и с Инструктажа за безопасност на Мачирски спорт и  Детски клуб „PlayHouse!

Противоепидемични мерки и правила на Мачирски спорт

С изброените по-долу правила за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на база Офелии се създава организация на работата и вътрешния ред при организираните мероприятия от Мачирски спорт ЕООД.

 1. Всеки участник трябва да разполага с личен дезинфектант и мокри кърпички.
 2. При качване в организирания транспорт ръцете на участниците се дезинфекцират, всеки участник ползва маска.
 3. При пристигане на територията на база “Офелии” екипът на Мачирски спорт прави инструктаж за противоепидемичните мерки.
 4. При влизане в базите участниците трябва да почистят ръцете си с дезинфектант, осигурен на входните врати.
 5. В помещението участниците трябва да спазват разстояние от минимум 1,5 м помежду си, като се допускат по 1 човек на 4 м2 площ.
 6. Преди и след занимание, по време на което се ползва общ инвентар, задължително се използва дезинфектант, при възможност  ръцете се мият на течаща вода със сапун.
 7. Директният физически контакт между служителите на Мачирски спорт и участниците се избягва. Когато той е неизбежен, след него трябва да се използва дезинфектант.
 8. Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум 2 пъти дневно, в т.ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докоснат от екипа и участниците.
 9. Проведен е инструктаж на екипа за следене проявата на симптоми от участниците  и как да се справят с тях.
 10. Поставени са на видно място информационни табели, които информират участниците  за задължението да се спазва физическа дистанция и хигиена на ръцете.
 11. Използва се естествената вентилация, докато температурите позволяват.
 12. Участниците трябва да се запознаят с хигиенните мерки и условията.
 13. Участници със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица и повишена телесна температура не се допускат до занимания.
 14. Участниците изхвърлят собствения си боклук или отпадъци в поставените за целта кошчета.
 15. Настоящите указания са поставени на видни места в базата  и в сайта на Мачирски спорт.
 16. Кихане или кашляне се прави в лакътя, а не в дланта. Ако е в салфетка, тя веднага се изхвърля на обезопасено място. Околното пространство веднага се почиства.

ПРОТОКОЛ ЗА ДЕЙСТВИЕ В СЛУЧАЙ НА СЪМНЕНИЕ ЗА КОРОНАВИРУС

 

При наличие на един или повече симптоми при дете (кашлица, кихане, задух, болки в гърлото, умора, гастроинтестинални оплаквания, висока температура и др.):

 

 1.     Първоначално поведение
 • Детето да се изолира незабавно в предназначено за такъв случай помещение, докато не се прибере у дома или докато не му се обърне внимание от медицински специалист. На детето се поставя маска, съобразена с възрастта му.
 • Незабавно да се осъществи връзка с родителите/настойниците и да се изиска да вземат детето, като се съобразяват с необходимите превантивни мерки.
 • На родителите/настойниците да се припомнят процедурите, които трябва да следват – да се избягва физически контакт и да се консултират с лекуващия лекар на семейството, за да реши дали е необходимо да се направи тест.
 • След като детето напусне помещението, да се извърши щателна дезинфекция няколко часа по-късно.
 • Да се спазват превантивните и ограничителните мерки стриктно.
 • Да се приеме отново детето за занимания срещу медицинска бележка от семейния лекар, че това е допустимо.
 1.     В случай на положителен тест на дете
 • Да се информират екипите на Детски център Playhouse! и Мачирски спорт и  незабавно да се свържат със съответната РЗИ.
 • Предприемат се мерките за идентифициране на контактните лица.
 • Да се почисти и дезинфекцира щателно помещенията и предметите, до които е имало контакт детето в последните 48 часа.
 • Да се информират контактните лица на детето за стъпките, които трябва  да предприемат.

 

При наличие на един или повече симптоми при възрастен (кашлица, кихане, задух, болки в гърлото, умора, гастроинтестинални оплаквания, висока температура и др.):

 

 1.  Първоначално поведение
 •           Да се изолира незабавно възрастният човек и да му се даде маска, ако връщането у дома не е възможно в същия момент. Да се спазват ограничителните мерки.
 •           Да се избягва физическия контакт с други лица и да се консултира с лекуващия си лекар, който ще реши дали е нужно да се направи тест.
 •           След като лицето напусне помещението, да се извърши щателна дезинфекция няколко часа по-късно.
 •           Да се спазват превантивните и ограничителните мерки стриктно.
 1.     В случай на положителен тест
 •   Да се информира директора, който трябва незабавно да се свърже със съответната РЗИ.
 •   Може да се оцени рискът от разпространение на инфекцията в семейството и в зависимост от това да се предприемат най-адекватните мерки за изолацията в конкретния случай.
 •   Да се предприемат  мерки за идентифициране на контактните лица.
 •   Да се информират контактните лица на възрастния за стъпките, които ще трябва да предприемат.
 •   Да извърши щателно почистване и дезинфекция на помещенията и предметите, до които е имало контакт лицето в последните 48 часа.