ЛЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ

 

Изберете най-подходящата програма за Вашето дете като избирате от лятна занималня на Витоша, лагер по ветроходство на яз. Искър или приключенски лагери с нощувки в Родопите, Пирин, Стара планина.

 

Лятна приключенска занималня

Готови ли сте да творите, да пътешествате, да летите в космоса, да се върнете в ерата на динозаврите, да се докоснете до магията на киноизкуството и анимацията или да изследвате структурата на Земята?  Да, всичко това е възможно с нашата Лятна приключенска занималня!

Създадена, за да откликне на несломимото детско любопитство по най-увлекателния начин, в програмата са включени ателиета и работилници, целящи да запознаят децата с различни науки и изкуства, използвайки иновативни образователни подходи. Заниманията са специално подбрани, за да грабват децата от първия миг, да ги провокират, а докато изработват модели и макети, които да им напомнят за изживяното лятно приключение, те неусетно трупат знания и умения. 

Кога се провежда?  – Всеки делничен ден, от понеделник до петък, от 20 юни до 9 септември 2022 г.

За кого е подходяща? – За деца над 7 год.

 

Лагер по ветроходство за деца

За поредна година, съвместно с нашите приятели от Централен софийски яхт клуб Академик ще проведем нашето традиционно петдневно обучение по ветроходство за деца на яз. Искър!

Лагерът е подходящ, както за напълно начинаещи, така и за деца, които вече са участвали в обучение по ветроходство. Основни цели са усвояване на теорията и практиката във ветроходството и придобиване на базови знания и умения.

 

Лагер „Чудесата на северозапада“

Причудливи скални форми, тектонско езеро и  древни рисунки от първобитните хора – лагер “Чудесата на Северозапада” ще ни отведе на вълнуващо приключение назад във времето! Освен едни от най-известните български пещери – Магурата и Леденика, ще видим най-голямото по площ вътрешно тектонско езеро – Рабишко езеро. Не може да отидем в северозапада без да видим геоложките феномени Белоградчишките скали и Божи мост и да разберем как са се образували. А следобедите ще разнообразяваме с игри, катерене и ще релаксираме на прохладния басейн в хотела.

 

Планинарски лагер в Пирин

Наричана в миналото Белоснежната планина, Пирин впечатлява с изваяните и заострени профили на върховете.  Ще се отправим към високопланинския рай на петдневно приключение, в което ще редуваме преходи до едни от най-емблематичните природни обекти в Пирин като връх Вихрен, Бъндеришка поляна, х. Безбог, езерото Окото, Попово езеро и Рибно езеро, със занимания по планинарство и занимателни игри. Основна цел по време на лагера е придобиването на добра планинарска култура, изграждане на навици при ходенето във високата планина и усвояването на базови умения, свързани с безопасното пребиваване в планината.

 

Планинарски лагер в Рила

“Рила-водната планина на Траките”

Не случайно Рила е получила това име – то е с тракийски произход и означава “водна планина” –  едни от най-впечатляващите езерни групи, както и изворите на някои от най-пълноводните реки в България се намират именно тук! Вдъхновени от нейната красота, ще поемем на петдневно пътешествие из Рилските дебри – Седемте Рилски езера, вр. Мальовица, Яворова поляна са само част от предвидените преходи. Заниманията по планинарство са изключително важни за придобиването на добра планинарска култура. Затова сме предвидили лекции и демонстрации, с които участниците ще придобият базови познания за опасностите в планината, правилата за безопасност, оказване на помощ на пострадал, както и физико-географски данни за района. Заниманията са комбинирани с много игри на открито! 🙂

РЕЗЕРВИРАЙ ДЕТСКИ ЛАГЕР