ЛЯТНА ПРИКЛЮЧЕНСКА ЗАНИМАЛНЯ

за малки и големи мечтатели

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

И това лято сме подготвили едно вълнуващо пътешествие през времето за Вашите деца. Заедно ще се върнем в ерата на динозаврите, ще проследим как са се формирали скалите, ще научим тайните на водата, животните и растенията, ще преживеем земетресения и пожари, ще се научим на правилно поведение в планината, да опознаваме  и опазваме  природата и понеже сме и мечтатели – ще полетим и в космоса 🙂 

Приключенията ще се случват в района на база Офелии. Всеки ден са предвидени тренировки по спортно катерене, леки планински преходи, различни въжени предизвикателства и развлекателни игри на открито. Наши “съучастници” в научните и арт работилници са “Космически предизвикателства”, “Био игри”, Детски научен клас “ДНК”, “Nutty scientsist” и много други.  Заниманията са специално подбрани, за да грабват децата от първия миг, да провокират любопитството им, неусетно да трупат знания и умения, докато изработват модели и макети, които да им напомнят за изживяното лятно приключение! 

Хайде, не се бави и в приключенията се включи 🙂

 

*Програмата е подходяща за деца на възраст 7-13 г.

 

Занимания, включени в програмата:

  Леки планински преходи с опознаване на маршрутите в Природен парк Витоша
  Спортно катерене по изкуствена стена; скално катерене; катерене по дървета
  Алпийски способи за преодоляване на препятствия; въжени предизвикателства
  Образователни лекции за опасностите в планината, оказване на първа помощ на пострадал, правила за изграждане на бивак, оцеляване сред дивата природа
  Ориентиране по карта и с компас
   Комбинирани екипни игри (логически, състезателни, щафетни, забавни и др.)

  Научни работилници за опознаване тайните на заобикалящия ни свят
Каякинг
   Екскурзии до природни и културно исторически забележителности

 

 

√ Необходима екипировка: удобна раница; яке; маратонки/обувки, удобни за ходене; шапка; очила; дъждобран; фенерче. Децата да си носят сух пакет храна и малко шише с вода.

√ Децата: клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и планината дрехи.

 

Отпътуване: 08:45 ч. – Национален Стадион „Васил Левски“

Връщане: 18:00 ч. – Национален Стадион „Васил Левски“

 

Клиенти, които живеят в близост до маршрута на автобуса могат да чакат на следните спирки:

 • Спирка ШЕЛ – автобусна спирка след бензиностанция ШЕЛ на бул. „България” в посока Витоша
 • Спирка Гоце Делчев – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев” в посока Витоша
 • Спирка БИЛА – автобусна спирка след кръстовището на бул. „България” и  бул. „Тодор Каблешков“ в посока Витоша; срещу мол България
 • Спирка Бояна („Скиорка“) – автобусна спирка след кръстовището на Панорамен и Беловодски път в кв. Бояна в посока Витоша

Организираният транспорт преминава през спирките в часовия диапазон: 08:45 – 09:00 ч.

Желателно е клиентът да бъде на съответната спирка в 08:45 ч.

 

ВАЖНО!

Мачирски Спорт ЕООД е водещ туроператор в областта на планинския туризъм и зимните спортове. Дълги години активно и целенасочено работим за популяризирането и развитието на планинския туризъм и снежните спортове, както сред подрастващите, така и сред техните родители.

Всяка дейност в планината е съпроводена от известен риск от нараняване. Основни принципи в нашата дейност са: опазване здравето и живота на участниците; предотвратяване на риска от физическа или психологическа травма; спазване на правилата за безопасност в планината и не допускане на крайни екстремни ситуации!

 

***ПРОГРАМАТА Е ЗАПАЗЕН ПРОДУКТ НА МАЧИРСКИ СПОРТ***

ПРОГРАМА

Всяка седмица заниманията са посветени на различна вълнуваща тема! Програмата се съобразява с възможностите на децата и метеорологичните условия и включва леки опознавателни преходи, лекции и занимания по планинарство, катерене на изкуствена стена, разнообразни игри на открито, екскурзия до близка дестинация (веднъж седмично); научна или арт работилница с нашите партньори (веднъж седмично).

ПРИМЕРНА ДНЕВНА ПРОГРАМА 

 • 08:30 – 08.45 ч. – Събиране на децата на паркинга пред НС “Васил Левски” и отпътуване към Витоша.
 • 09:30 – 10:00 ч. – Кратък инструктаж за противоепидемичните мерки и правила
 • 10:00 – 12:00 ч. – Активни занимания на открито – опознавателни преходи в различни района на Витоша, лекции, съчетани с игри на открито; веднъж седмично – творчески ателиета/научно-образователни работилници с партньори; веднъж седмично – екскурзиия до близка дестинация.
 • 12:00 – 12:30 ч. – Предвидено време за обяд в района на база Офелии.
 • 12:30 – 13:00 ч. – “Време за мен” – време за отдих, чете на книжки и приказки, тихи игри.
 • 13:00 – 15:30 ч. – Активни занимания на открито – спортно катерене; алпийски способи за преодоляване на препятствия –  тролей, въжен мост, слак лента, комбинирани игри.
 • 15:45 ч. – Предвидено време за следобедна закуска.
 • 16:00 – 17:00 ч. –  Игри на открито
 • 17:15 ч. – Отпътуване за София
 • 18:00 ч. – Пристигане в София и изпращане на децата

 

Очаквайте скоро актуална информация за лято 2021 г.

Очаквайте скоро актуална информация за лято 2021 г.

 

Цената включва:

 • Транспорт от и до София.
 • Застраховка.
 • Занимания по програма на Мачирски спорт.
 • Творчески ателиета/научно-образователни работилници и/или екскурзии – два пъти седмично.
 • Планински водачи/ Аниматори.
 • База за настаняване на децата със собствен санитарен възел на Витоша.
 • Всички необходими материали за включените в програмата творчески ателиета/ научни работилници, групови проекти и занимания по интереси.

Цената не включва храна. Тя може да бъде осигурена допълнително по желание на родителите.

 

Важно!

 • Групите ще са максимум до 15 деца
 • Записването ще бъде възможно единствено за 5 дни. Минимумът за реализиране на програмата е 10 деца.
 • Децата се изхранват или от предварително обявеното седмично меню, осигурено от лицензирана детска кухня и заявено от родителите, или от храна, която родителите изпращат на децата си.
 • Децата трябва да са снабдени с шише за вода, индивидуални мокри и сухи носни кърпички, дезинфектант за ръце, както и поне 2 броя маски, в случай, че детето трябва да носи маска по препоръка на личен лекар.
 • Деца със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица и повишена телесна температура не се допускат до заниманията.
 • Мачирски спорт си запазва правото да откаже достъп или да преустанови участието в програмата на дете, което с поведението си застрашава своята безопасност и/или безопасността на останалите деца. Взетото решение е окончателно и Мачирски спорт не дължи никакви компенсации и възстановяване на средства по програмата.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 • Записването за програмата се извършва предварително, чрез изпратен имейл на: office@machirski-sport.com. При възникнали въпроси, можете да ни намерите на 0885 04 22 44; 0886 05 00 66; 02/981 57 12.
 • След потвърждение от наша страна, ще получите Договор, който е необходимо да върнете попълнен и подписан от Ваша страна.
 • Можете  да се запознаете с Политиката и Декларацията за поверителност на личните данни на „Мачирски спорт“ ЕООД, които могат да бъдат намерени на: https://www.machirski-sport.com/about-us/
 • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се запознаете с Мерките за ограничаване на разпространението на Covid 19 и с Инструктаж за безопасност.
 • Заплащането се извършва по следните начини:
   • Плащане с банкова карта, след получаване на искане за плащане – изпратено директно до Вашия мобилен телефон или имейл.
   • По банков път на следната банкова сметка: Банка ДСК АД IBAN: BG09STSA93000001434073 BIC: STSABGSF

  *като в основание следва да посочвате и две имена на детето/децата и „Лятна занималня“.

  • Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от услугата без да дължи неустойка, е до 5 работни дни преди началната дата.
  • ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да посочи друго лице, което да ползва правата му по туристическата услуга, в срок не по-малко от 48 часа преди началната дата на предоставяне, ако заменящият го отговаря на конкретните изисквания за осъществяването на услугата. В противен случай, ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото индивидуално да променя цената на услугата в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната.
  • При отказ в срок, по-кратък от 5  работни дни преди началната дата на първата от екскурзиите по програмата, се възстановяват 70 % от сумата.
  • При отказ от услугата след началната дата, независимо от естеството на причината, средства не се възстановяват. Изключение се прави единствено ако: Записването и заплащането са направени не по-рано от 10 дни преди началната дата и отказването от услугата е по медицински причини, което се удостоверява с амбулаторен лист/документ, удостоверяващ преглед от личен лекар. В този случай се възстановява пропорционална сума за пропуснатите дни.
  • ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да отлага или променя някоя от предвидените екскурзии до 24 часа преди началната дата, в писмен вид на email оffice@machirski-sport.com. Промени в по-кратък срок, независимо от причината, не се приемат и пропуснатия ден не може да бъде отработен.
  • ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да отработва отложен ден/дни в рамките на 2 седмици от крайната дата на услугата. При просрочване на 2-те седмици за отработване, денят/дните не се отработват и средства не се възстановяват. Отработването на отложения ден/дни се съгласува с ОРГАНИЗАТОРА. 

Противоепидемични мерки и правила на Мачирски спорт

С изброените по-долу правила за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на база Офелии се създава организация на работата и вътрешния ред при организираните мероприятия от Мачирски спорт ЕООД.

 1. Всеки участник трябва да разполага с личен дезинфектант и мокри кърпички.
 2. При качване в организирания транспорт ръцете на участниците се дезинфекцират, всеки участник ползва маска.
 3. При пристигане на територията на база “Офелии” екипът на Мачирски спорт прави инструктаж за противоепидемичните мерки.
 4. При влизане в базите участниците трябва да почистят ръцете си с дезинфектант, осигурен на входните врати.
 5. В помещението участниците трябва да спазват разстояние от минимум 1,5 м помежду си, като се допускат по 1 човек на 4 м2 площ.
 6. Преди и след занимание, по време на което се ползва общ инвентар, задължително се използва дезинфектант, при възможност  ръцете се мият на течаща вода със сапун.
 7. Директният физически контакт между служителите на Мачирски спорт и участниците се избягва. Когато той е неизбежен, след него трябва да се използва дезинфектант.
 8. Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум 2 пъти дневно, в т.ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докоснат от екипа и участниците.
 9. Проведен е инструктаж на екипа за следене проявата на симптоми от участниците  и как да се справят с тях.
 10. Поставени са на видно място информационни табели, които информират участниците  за задължението да се спазва физическа дистанция и хигиена на ръцете.
 11. Използва се естествената вентилация, докато температурите позволяват.
 12. Участниците трябва да се запознаят с хигиенните мерки и условията.
 13. Участници със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица и повишена телесна температура не се допускат до занимания.
 14. Участниците изхвърлят собствения си боклук или отпадъци в поставените за целта кошчета.
 15. Настоящите указания са поставени на видни места в базата  и в сайта на Мачирски спорт.
 16. Кихане или кашляне се прави в лакътя, а не в дланта. Ако е в салфетка, тя веднага се изхвърля на обезопасено място. Околното пространство веднага се почиства.

ПРОТОКОЛ ЗА ДЕЙСТВИЕ В СЛУЧАЙ НА СЪМНЕНИЕ ЗА КОРОНАВИРУС

 

При наличие на един или повече симптоми при дете (кашлица, кихане, задух, болки в гърлото, умора, гастроинтестинални оплаквания, висока температура и др.):

 

 1.     Първоначално поведение
 • Детето да се изолира незабавно в предназначено за такъв случай помещение, докато не се прибере у дома или докато не му се обърне внимание от медицински специалист. На детето се поставя маска, съобразена с възрастта му.
 • Незабавно да се осъществи връзка с родителите/настойниците и да се изиска да вземат детето, като се съобразяват с необходимите превантивни мерки.
 • На родителите/настойниците да се припомнят процедурите, които трябва да следват – да се избягва физически контакт и да се консултират с лекуващия лекар на семейството, за да реши дали е необходимо да се направи тест.
 • След като детето напусне помещението, да се извърши щателна дезинфекция няколко часа по-късно.
 • Да се спазват превантивните и ограничителните мерки стриктно.
 • Да се приеме отново детето за занимания срещу медицинска бележка от семейния лекар, че това е допустимо.
 1.     В случай на положителен тест на дете
 • Да се информират екипите на Детски център Playhouse! и Мачирски спорт и  незабавно да се свържат със съответната РЗИ.
 • Предприемат се мерките за идентифициране на контактните лица.
 • Да се почисти и дезинфекцира щателно помещенията и предметите, до които е имало контакт детето в последните 48 часа.
 • Да се информират контактните лица на детето за стъпките, които трябва  да предприемат.

 

При наличие на един или повече симптоми при възрастен (кашлица, кихане, задух, болки в гърлото, умора, гастроинтестинални оплаквания, висока температура и др.):

 

 1.  Първоначално поведение
 •           Да се изолира незабавно възрастният човек и да му се даде маска, ако връщането у дома не е възможно в същия момент. Да се спазват ограничителните мерки.
 •           Да се избягва физическия контакт с други лица и да се консултира с лекуващия си лекар, който ще реши дали е нужно да се направи тест.
 •           След като лицето напусне помещението, да се извърши щателна дезинфекция няколко часа по-късно.
 •           Да се спазват превантивните и ограничителните мерки стриктно.
 1.     В случай на положителен тест
 •   Да се информира директора, който трябва незабавно да се свърже със съответната РЗИ.
 •   Може да се оцени рискът от разпространение на инфекцията в семейството и в зависимост от това да се предприемат най-адекватните мерки за изолацията в конкретния случай.
 •   Да се предприемат  мерки за идентифициране на контактните лица.
 •   Да се информират контактните лица на възрастния за стъпките, които ще трябва да предприемат.
 •   Да извърши щателно почистване и дезинфекция на помещенията и предметите, до които е имало контакт лицето в последните 48 часа.